MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κορεσμού στο σύστημα πυρασφάλειάς της με εκατοντάδες πυρκαγιές από ξένη δύναμη

Η χώρα μας φέρεται να δέχθηκε και ενδεχωμένως συνεχίζει να δέχεται επίθεση κορεσμού στο σύστημα πυρασφάλεια της με εκατοντάδες πυρκαγιές, σε όλη την επικράτεια από εξωτερική δύναμη πιθανότατα, ενώ παθογένειες πολλών ετών έκαναν την εμφάνιση τους.
 
Στόχος αυτών που σχεδίασαν και επιχείρησαν αυτό το πιθανό κτύπημα ήταν σίγουρα οι βασικές υποδομές της Ελλάδος.
 

ΕΔΕ για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Κικίλιας: “Από εμπρησμούς οι φωτιές”

Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Άμυνας για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο. «Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.
 
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την πυρκαγιά που εξαπλώθηκε σε τμήμα στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο: «Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
 
Ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
 

Lacalle (οικονομολόγος): Σας κάνουν φτωχότερους για να σας ελέγχουν - Το τίμιο χρήμα είναι το κλειδί για την ελευθερία

Όπως επισημαίνει, στο βιβλίο του The Economic Consequences of the Peace, ο John Maynard Keynes έγραψε: «Ο Lenin λέγεται ότι δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να καταστραφεί το καπιταλιστικό σύστημα ήταν να ξεφτιλιστεί το νομισματικό σύστημα του» 
 
Είδος προς εξαφάνιση τείνει να γίνει η μεσαία τάξη παγκοσμίως, λόγω μιας συνεχούς διαδικασίας διάβρωσης της ικανότητάς της να αναρριχηθεί στην κοινωνική κλίμακα, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Daniel Lacalle...
 
Όπως σημειώνει, αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει εν μέσω «φαραωνικών» πακέτων στήριξης, ατελείωτων ελλειμματικών δαπανών και πρωτόγνωρα φιλολαϊκών «κοινωνικών» προγραμμάτων.