MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Γ. Αδαλής : Τα μυστικά της Τουρκικής Οικονομίας

Ο οικονομέτρης - αναλυτής Γιώργος Αδαλής, μιλώντας σήμερα στον 98.4 παρέθεσε μέσα από στοιχεία άγνωστες πτυχές της Τουρκικής Οικονομίας, που ναι μεν διέρχεται μια σοβαρή κρίση και μάλιστα με πληθωρισμό σε συνθήκες ύφεσης, αλλά όπως είπε σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν επιτρέπουν με όρους ψυχρής ανάλυσης εδώ και 3 χρόνια να οδηγούμαστε σε απόψεις περί κατάρρευσης της Τουρκικής οικονομίας.

Όπως είπε η πτώση του Ερντογάν δεν μπορεί να στηριχτεί απλά στην πτώση της οικονομίας της χώρας του και θα πρέπει να είναι πολιτική για όσους την επιθυμούν, αφού οι θεατές πλευρές των ενεργειών του, είναι αντιστρόφως ανάλογες μεγάλων κινήσεων δεκαετίας και ως προς το δημόσιο χρέος και ως προς το ιδιωτικό χρέος της Τουρκίας , την αγορά χρυσού και της μεθοδολογίας που ακολούθησε για αυτό, ακόμη και του αναπτυξιακού σχεδίου του με φαραωνικού τύπου έργα και της μεθόδου που επέλεξε για να τα υλοποιήσει. 

Γ.Τράγκας: «Η σιωπή Μητσοτάκη επέτρεψε την τουρκολιβυκή ΑΟΖ - Πιθανόν να γίνει τζαμί η Αγ.Σοφιά»

Ο Γιώργος Τράγκας τοποθετήθηκε μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής για τις εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και για την πιθανή μετατροπή της Αγ.Σοφιάς σε τζαμί!

Επιπλέον έστειλε προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επανεκκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την οικονομία και να μην ακούει τις ακραίες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

«Θέλω να παρακαλέσω θερμά τον κο Μητσοτάκη, να βρει το θάρρος και να επαναλειτουργήσει άμεσα, όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και γενικά όλη την ελληνική οικονομία.

Θέλω να του ζητήσω να ακούσει τη φωνή της λογικής και όχι τις φωνές του τρόμου και τις ακραίες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Θα θρηνήσουμε ως λαός χιλιάδες συμπατριώτες μας από φτώχεια, ανεργία, μείωση του προσδόκιμου ζωής και ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της γενικής στροφής του εθνικού συστήματος υγείας προς την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Το σχέδιο Κίσινγκερ για το Αιγαίο! Η Τουρκία είναι έτοιμη να το εφαρμόσει

Όλα είναι γραμμένα… 

Το 2008 δημοσιεύτηκε στον Ελληνικό Τύπο, συγκεκριμένα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», μία απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τίτλο «Το άκρως απόρρητο σχέδιο Κίσινγκερ για το Αιγαίο». 

Ο «γερόλυκος» της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής ετοίμαζε από το 1976 μία «λύση» στο Αιγαίο, η οποία θα έλυνε τα χέρια της λεγόμενης Νέας Τάξης (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε.) σχετικά με μία «ειρηνική» προώθηση των περίφημων διεθνών σχεδίων συνεκμετάλλευσης του Αρχιπελάγους. 

Όπως έγραφε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το 2008: 

Η Ισλανδία έδειξε τον δρόμο: Στη φυλακή ακόμα 9 τραπεζίτες, που «έσυραν» τη χώρα στην κρίση

Παράδειγμα προς μίμηση έγινε με την απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας, που καταδίκασε σε δεκαετίες φυλάκισης και τους εννέα τελευταίους τραπεζίτες διεθνούς τράπεζας για εγκλήματα σχετικά με την οικονομική κρίση της χώρας το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισλανδία είχαν ήδη καταδικαστεί άλλοι 36 τραπεζίτες: διευθυντές και ανώτατοι υπάλληλοι! Συγκεκριμένα, έντεκα από αυτούς ήταν τραπεζίτες, πρώην υπάλληλοι της Kaupþing, που καταδικάστηκαν σε 35 χρόνια φυλάκιση συνολικά, ενώ άλλοι επτά ήταν εργαζόμενοι στην Glitnir HoldCo και τους επιβλήθηκε ποινή 25 ετών στο σύνολο. Επίσης, στους πρώην εργαζόμενους της Landsbankinn επιβλήθηκαν συνολικά 13 χρόνια.