MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Γαλλία: Υπερψηφίστηκε η διάταξη για την απαγόρευση φωτογράφισης των αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας

( John.k - Όπως όλα δείχνουν, το μέτρο αυτό (που θα το ψηφίσουν και τα κοινοβούλια όλων των ευρωπαϊκών χωρών επίσης, στο προσεχές μέλλον) είναι καθαρά για την διαχείριση της πανδημίας …. Δεν έχει καμία σχέση με ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυταρχικές κυβερνήσεις , φασισμό κλπ  Ο υιός δεν πρέπει να ξέρει την μέθοδο που αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους «παραβάτες» …. γιατι μπορεί να τρομάξει και να κρυφτεί … )
 
Αντιδράσεις από τα ΜΜΕ και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα
 
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου το πλέον αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «καθολική ασφάλεια», με το οποίο περιορίζεται η μετάδοση εικόνων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, αφού έλαβε προηγουμένως εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα διασφαλιστεί το «δικαίωμα στην πληροφόρηση».
 

Η ψευδαίσθηση του εμβολίου

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας απολύτως εφησυχασμός με την προοπτική ενός εμβολίου που ασφαλώς δεν έχει δοκιμασθεί επαρκώς – ενώ αυτά που συμβαίνουν απαιτούν ιατρική φροντίδα, σε πρωτοφανή κλίμακα. Σε μία χώρα δε όπως η Ελλάδα, με κατεστραμμένο το σύστημα υγείας της από τα μνημόνια, το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο – ενώ η απόφαση του ανεξέλεγκτου ανοίγματος των συνόρων μας στον τουρισμό το καλοκαίρι, ήταν εγκληματική. Ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να υποκύψει στις πιέσεις της γερμανικής TUI μέσω της καγκελαρίου, ανοίγοντας τα σύνορα στον τουρισμό χωρίς τα ανάλογα τεστ και με λανθασμένο λογισμικό – κάτι που θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία μας (αφού ο κάθε μήνας κλειδώματος κοστίζει περί τα 5 δις € σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, ενώ οι επιχειρήσεις θα χάσουν 50 δις € τζίρο), καθώς επίσης το υγειονομικό μας σύστημα, αλλά και την υγεία μας. Ελπίζουμε δε να μην ληφθούν λανθασμένες, βιαστικές αποφάσεις στο θέμα των εμβολίων, προτού αναλυθούν όλα τα δεδομένα – αφού διαφορετικά θα ήταν σαν να παιζόταν στη ρουλέτα η ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Όσον αφορά το lockdown, το πρώτο ήταν εντελώς αχρείαστο στη χώρα μας λόγω των κλιματικών συνθηκών – ενώ το σημερινό απλά θα καθυστερήσει τις εξελίξεις με τεράστιο κόστος, χωρίς να τις εμποδίσει τελικά. Είναι δυστυχώς θλιβερή η κακοδιαχείριση στην Ελλάδα εκ μέρους των κυβερνήσεων της – ενώ είναι η αιτία του σημερινού μας καταντήματος, παρά το ότι η χώρα μας είναι πάμπλουτη, με πάρα πολλές δυνατότητες.


Πανδημία-4η Τεχνολογική Επανάσταση και ο Φόβος της Δυστοπίας

Μια μεγάλη συζήτηση στις Αντιθέσεις με τον Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ και Συγγραφέα , Μάνο Δανέζη -Στην εκπομπή παρεμβαίνουν : 
 
- Η Σταυρούλα Τσινόρεμα , Καθηγήτρια Σύγχρονης, Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, Διευθύντρια Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική», και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
 
- Ο Μηνάς Καφάτος, καθηγητής στην έδρα Υπολογιστικής Φυσικής Fletcher Jones και διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Γήινων Συστημάτων και Παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Chapman 
 
- Και ο Αντώνης Αγγελάκης , επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. 
 

Μία… πανδημία χρέους θα ακολουθήσει τον κορωνοϊό – Η μεγαλύτερη ύφεση από το Κραχ του 1929

Άρθρο της Deutsche Welle

Το παγκόσμιο ΑΕΠ θα μειωθεί δραστικά.

Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί.

Διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχουν μόνο ως προς το ύψος της οικονομικής συρρίκνωσης και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές επιστροφής στην ανάπτυξη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει για το 2020 και την επόμενη χρονιά συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας ύψους 11 τρισεκ. ευρώ.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση από το οικονομικό κραχ το 1929», δηλώνει επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ για να προσθέσει ότι «καμία χώρα δεν θα περάσει αλώβητη την κρίση».