MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε Βουλγαρία και Αυστρία

Τη στιγμή που τα στρατιωτικά, παραστρατιωτικά και υβριδικά μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και Καύκασο πολλαπλασιάζονται, νέες σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως για τη δράση των μυστικών της υπηρεσιών σε κράτη-μέλη της ίδιας της ΕΕ. Τον τελευταίο μήνα έγιναν γνωστές δραστηριότητες σε Βουλγαρία και Αυστρία κατά Τούρκων αντιφρονούντων αλλά και Ευρωπαίων πολιτών των χωρών αυτών.
 
Στη Βουλγαρία, η τουρκική Πρεσβεία στη Σόφια είχε οργανώσει μεγάλης κλίμακας φακέλωμα και κατασκοπεία κατά εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων, σύμφωνα με νέα στοιχεία φέρνει σήμερα στο φως το «Nordic Monitor» (30/09/2020). Με διπλωματική κάλυψη, η Τουρκία στην ουσία οργάνωσε μυστική κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βουλγαρικό έδαφος.
 

Δημ. Μηλάκας : Οι μη απαντήσεις για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης

Η τροχιά του Ελληνοτουρκικού διαλόγου Ο αρχισυντάκτης στο «Ποντίκι» και συγγραφέας –αναλυτής των ελληντουρκικών σχέσεων Δημήτρης Μηλάκας, μιλώντας σήμερα στον 98,4 , εξήγησε ότι ανεξάρτητα από την διαχρονική άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων, το θέμα της μερικής αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου, εκτός της επίσημης πρόκλησης για συζήτηση από την Τουρκία, τίθεται την ίδια ώρα με έμμεσους τρόπους και πιέσεις είτε από ην Γερμανία , είτε από τις ΗΠΑ με τις τελευταίες ειδικά στα πλαίσια των κοινών συμμάχων του ΝΑΤΟ, να μην διαψεύδουν στο ανώτερο επίπεδο το θέμα , αλλά να το αφήνουν να αιωρείται εμφατικά εμμέσως πλην σαφώς. 
 
Όπως σημείωσε, το ρεπορτάζ του «Π» από τις 11 Σεπτέμβρη ήταν σαφές και (εξακολουθεί να) υποστηρίζει ότι στις διαβουλεύσεις για την επικείμενη έναρξη των ελληνοτουρκικών συνομιλιών έχει μπει θέμα (μερικής) αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π» αυτήν την «ιδέα» έχουν υιοθετήσει και προωθούν (και) οι ΗΠΑ. 
 

Γιάννης Μάζης: Ωφελεί Ρωσία η σύγκρουση Αρμενίας. Ευθύνες μας για μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Η υπόθεση Αζερμπαϊτζάν Αρμενίας δεν είναι καθαρή. Ωφελείται η Ρωσία

Από την εκπομπή την εκπομπή των Μάνου Νιφλή – Άκη Παυλόπουλου στον ραδιοσταθμό Real FM
 

Πληθαίνουν οι φωνές για τον «ύποπτο ρόλο» της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes

Πληθαίνουν οι φωνές, αλλά και οι καταγγελίες σχετικά με τον αμφιλεγόμενο -έως εξαιρετικά ύποπτο- ρόλο της γνωστής ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes, που έχει αναλάβει αυτοβούλως ως... δημοσιογραφική αυθεντία τον έλεγχο των ειδήσεων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. 

Το πρόσφατο αναλυτικό ρεπορτάζ του zougla.gr με τίτλο «Οι fake δημοσιογράφοι των Ellinika hoaxes» αποκάλυψε το γεγονός ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας κατάφεραν να γίνουν μέλη μιας μικρής δημοσιογραφικής ένωσης της βόρειας Ελλάδας καταθέτοντας ψευδή στοιχεία, καθώς βεβαίως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της θεσμικής απόκτησης της δημοσιογραφικής ιδιότητας. 

Την οποία άλλωστε δεν θα μπορούσαν να την αποκτήσουν νόμιμα, καθώς οι δύο εκ των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι στρατιωτικοί, ο ένας απόστρατος και ο άλλος εν ενεργεία, και μόνον ο ένας είναι δημοσιογράφος... τρίτης κατηγορίας.