MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Οσμή πλιάτσικου σε κρίσιμες υποδομές της χώρας

Σε εξέλιξη η πλήρης ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης στρατηγικής επιχείρησης στην Ελλάδα, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ● Η κυβέρνηση σιωπά, η μετοχή της ΔΕΗ καταρρέει με ενδείξεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας, η αντιπολίτευση μιλά ήδη για αναζήτηση ευθυνών και οι εργαζόμενοι προβλέπουν ξέφρενες αυξήσεις στα τιμολόγια και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.


Με την κυβέρνηση να αποφεύγει στα ανώτατα κλιμάκιά της κάθε ανοιχτή τοποθέτηση, τη μετοχή της ΔΕΗ να μπαίνει σε ακόμη βαθύτερο κατήφορο και την αντιπολίτευση να μιλά ήδη για αναζήτηση ευθυνών -όχι μόνο πολιτικών- εξελίσσεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης στην Ελλάδα μέσα σε ένα τοπίο που αναδίδει οσμή πλιάτσικου σε περιουσιακά στοιχεία κρίσιμα για το μέλλον της χώρας.

Άρθρο Γ.Ιωαννίδη για οικονομικά συμφέροντα και «ιεραρχικές ελίτ»: Πώς η εξουσία καθόρισε τα μέτρα για τον Covid-19

«Οι ερευνητές δεν πρέπει να εργάζονται από προσωπικό συμφέρον»
 
Άρθρο για το πως η πολιτική άλλαξε την επιστήμη έγραψε ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Stanford, είναι από τους πρώτους που μίλησε ενάντια στους σκληρούς αποκλεισμούς εις βάρος των πολιτών, με αφορμή τον κορωνοϊό, και συχνά δέχτηκε επίθεση για αυτό, έγραψε στο Tablet Magazine, σχολιάζοντας το πώς η επιστήμη χρησιμοποιήθηκε πολιτικά στην κρίση του COVID και επιστημονικές αρχές όπως ο σκεπτικισμός και ο αλτρουισμός ρίχτηκαν στην θάλασσα.

Στην αρχή, ο κ. Ιωαννίδης επισημαίνει ότι κατά την κρίση του COVID-19, οι ερμηνείες της επιστήμης για την επιβολή μέτρων επηρεάστηκαν από την εξουσία. Το πρόβλημα, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ξαφνικά απέκτησαν ενδιαφέρον για όλα αυτά, δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στα βασικά πρότυπα της επιστήμης.

Γιάννης Μάζης κατά Ελπιδοφόρου… και των “συχωροχαρτιών”

Ως άκρως ατυχή χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» όπου παρέστη και το κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.


Μιλώντας στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Μάζης είπε πως όταν ο Ελπιδοφόρος αναφέρεται στον Ελληνισμό και προέρχεται από την κοιτίδα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, πρέπει να σέβεται κάποιες αρχές και να μην δίνει δικαιώματα στους υπαρξιακούς εχθρούς του.