MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Το ρόδινο μέλλον της Ελλάδας

Οι προβλέψεις για την Ελλάδα, υπό τη γερμανική κατοχή, είναι αρκετά αισιόδοξες – όχι όμως για τους ιθαγενείς, οι οποίοι απλά θα μετατραπούν σε σκλάβους χρέους, καθώς επίσης σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους στην υπηρεσία των νέων ιδιοκτητών της χώρας τους.

Επικαιρότητα 

Υπενθυμίζουμε, επειδή λαμβάνουμε πολλά μηνύματα σχετικά με το «τι μέλει γενέσθαι», πως εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ρόδινο – αφού αποκλείουμε να διακινδυνεύσουν οι Γερμανοί τις επενδύσεις, καθώς επίσης τις επιχειρήσεις τους στη χώρα. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που έδωσαν για την εξαγορά του ΟΤΕ, των 14 αεροδρομίων (τα οποία χρηματοδότησαν με δάνειο από την Alpha Bank που εμείς διασώσαμε, με δικά μας χρήματα) κοκ. – ούτε να θέσουν σε κίνδυνο εταιρείες τους σαν τη Lidl κλπ. Αντίθετα θα εξαγοράσουν πολλές άλλες, ειδικά τις κοινωφελείς όπως τη ΔΕΗ – ενώ θα επεκταθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας. 

Οι εξαγορές του ομίλου Βαρδινογιάννη

Η πασίγνωστη οικονομική Ολιγαρχία στη Ρωσία δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ – όπου οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κάτι περισσότερο από υπερβολικά χαμηλά.

Επικαιρότητα

Όπως δηλώνεται ο ιδιοκτήτης της Jumbo, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «τρύπια σαμπρέλα», δεν γνώριζε τίποτα για τα ενδεχομένως παράνομα εγχειρήματα του πλέον στενού συνεργάτη του με την Κίνα – για τα οποία είχε προμηθευτεί δέκα POS ελληνικών τραπεζών διεξάγοντας συναλλαγές πάνω από 50 εκ. € με τη χώρα που το απαγορεύει, έχοντας υιοθετήσει ελέγχους κεφαλαίων (πηγή). 

Η Ιταλία στο σπιράλ του θανάτου

Εάν η ιταλική κυβέρνηση υποχωρήσει και συμβιβαστεί, τότε η Δημοκρατία θα αποτελέσει πολύ σύντομα παρελθόν – εάν όχι, τότε η διάλυση της Ευρωζώνης θα είναι απλά θέμα χρόνου. Η σύγκρουση πάντως δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει πολύ ακόμη – ενώ ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο, εάν επικρατήσει πανικός.

Ανάλυση 

Σε μία δημοκρατική χώρα ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από τη Βουλή. Στην Ευρώπη όμως, η κατασκευή της οποίας είναι καταστροφική αφού καμία χώρα δεν διαθέτει το δικό της νόμισμα και τη δική της κεντρική τράπεζα, χωρίς να έχει ενωθεί δημοσιονομικά και τραπεζικά, η Κομισιόν και οι αγορές έχουν πια το προνόμιο. Εύλογα λοιπόν θεωρείται πως η Δημοκρατία αποτελεί παρελθόν, ειδικά αφού απέρριψε η Κομισιόν τον προϋπολογισμό της Ιταλίας – επειδή είχε υποσχεθεί έλλειμμα 0,8% και απαίτησε 2,4%, χωρίς να σεβαστεί τη δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης (απειλείται με πρόστιμο 0,5% του ΑΕΠ της ή με 8 δις €). 

ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο, δηλαδή στον Νόμο Περί Συστάσεως των Δήμων 27.12.1833 (ΦΕΚ 3/10-1-1834) των Βαυαρών του Όθωνα και ειδικότερα στο άρθρο 38 παρ. 2 εδ. β, πως απαγόρευσαν οποιαδήποτε ενασχόληση της Ολομέλειας των δημοτών των δήμων με τα κοινά.

Συγκεκριμένα λέει το κείμενο:

"Συνελεύσεις της ολομελείας των δημοτών πρός σύσκεψιν και απόφασιν περί δημοτικών ή άλλων υποθέσεων δεν επιτρέπονται".

Αυτή ακριβώς η διάταξη, που ήρθε γραμμένη στα γερμανικά, και που επικρατεί έκτοτε, είναι που σκότωσε τον κοινοτισμό στην Ελλάδα.