MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Γερμανική "επίθεση" κατά της Ελλάδας: Φοβίζουν τους τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας

( John.k - Εμείς θα προτείναμε στους Γερμανούς που γράφουν αυτά τα άρθρα να κάνουν διακοπές σε πιο ασφαλείς χώρες … όπως στην Τουρκία για παράδειγμα …)

Θέμα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε εκτενή δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική έκδοση της η Handelsblatt, που αναδημοσιεύεται από την Deutsche Welle, σημειώνει: «Μέχρι πρότινος η Ελλάδα είχε τον κορονοϊό υπό έλεγχο. Τώρα όμως οι τουρίστες φέρνουν τον ιό στη χώρα. Η Αθήνα αντιδρά με τεστ και απαγορεύσεις εισόδου. Ωστόσο οι ειδικοί δεν ανησυχούν μόνον εξαιτίας των τουριστών».

Αναφερόμενη στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε Σέρβους τουρίστες στην Αιδηψό η γερμανική εφημερίδα με τίτλο «Ο κορονοϊός ταξιδεύει: παραθεριστές φέρνουν τον ιό στην Ελλάδα», αναφέρει: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ελλάδα άνοιξε μετά από το τρίμηνο αναγκαστικό διάλειμμα αεροδρόμια και λιμάνια αλλά και τα σύνορα προς Βουλγαρία για τους τουρίστες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά. 

Εν αναμονή του 5ου μνημονίου

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η πτώση του ΑΕΠ του 2020 θα κυμανθεί στο 10% – αν και φοβόμαστε πως θα είναι μεγαλύτερη, αφού η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας είχε ήδη ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με εξαιρετικά ανησυχητικό τον περιορισμό των ακαθάριστων παγίων επενδύσεων ακόμη μία φορά στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Έστω όμως ότι θα περιορισθεί στο 10%, επομένως στα 18 δις €, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ μας να μειωθεί στα 170 δις € – ενδεχόμενο που θα σημαίνει πως το δημόσιο χρέος μας ως προς το ΑΕΠ θα υπερβεί κατά πολύ το 200%, το κόκκινο ιδιωτικό επίσης, οι τράπεζες θα βρεθούν ξανά στα όρια της χρεοκοπίας κλπ. Το να προβλέψει λοιπόν κανείς ένα νέο μνημόνιο, το πέμπτο κατά σειρά, δεν απαιτεί μαντικές ικανότητες, ούτε απαισιοδοξία – όπως επίσης δεν απαιτεί οικονομικές γνώσεις το ότι, μετά από 25% πτώση του ΑΕΠ όταν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ αναπτύχθηκαν πάνω από 10% κατά μέσον όρο τα τελευταία δέκα χρόνια, θα είναι το πλέον οδυνηρό όλων των προηγουμένων. Οι αγορές βέβαια το γνωρίζουν, αλλά αντιδρούν συνήθως πολύ αργότερα – ενώ αρκετά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Ιταλίας που, εάν δεν εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, κυριολεκτικά θα αυτοκτονήσει.

Υπερψηφίστηκε το ν/σ απαγόρευσης διαμαρτυριών: Ανενόχλητη θέλει να περάσει συμφωνία με Τουρκία & 4ο μνημόνιο η κυβέρνηση

Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος

Πέρασε με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο ουσιαστικά απαγορεύονται πάσης φύσεως δημόσιες διαμαρτυρίες πολιτών χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση, αφού αν μία διαμαρτυρία δεν τηρεί μία σειρά από όρους κρίνεται εκ προοιμίων παράνομη.

Επί της αρχής ψήφισαν 288 βουλευτές. «ΝΑΙ» οι 187, «ΟΧΙ» οι 111.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται λίγο πριν το νέο μνημόνιο που θα επιβληθεί από την ΕΕ αλλά και όπως όλα δείχνουν της συμφωνίας παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει: