MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Συρίγος: Η Γερμανία είπε στην Τουρκία «εγώ είμαι εδώ για εσένα» – Τότε γιατί δεν λέει κουβέντα ο Μητσοτάκης;

Για την στάση του Βερολίνου έναντι της Άγκυρας και τον ρόλο που επιθυμεί να παίξει η γερμανική πλευρά ως «διαμεσολαβητής» της Δύσης με την Τουρκία, μίλησε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.


«Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι “εγώ είμαι εδώ για εσένα”. Και αυτό ήθελε να περάσει», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι πρόκειται για για μια στρατηγική κίνηση από την πλευρά του Βερολίνου, καθώς μπορεί η ΕΕ να μην έχει στρατηγική για το ζήτημα της Άγκυρας αλλά η Γερμανία έχει.

Το παραμύθι συνεχίζεται: η «αθώα» εξουσία και οι «ένοχοι πολίτες»…

Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην επιβολή απαγορεύσεων κάνοντας ολοένα και μεγαλύτερη χρήση του δόγματος της συλλογικής ευθύνης και ενοχής κοινωνικών ομάδων για την διασπορά του ιού. Ενδεικτική είναι η προ ολίγων ημερών προσπάθεια ενοχοποίησης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από τον Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό φτωχοποίησης κι εξυπηρέτησης εξουσιαστικών συμφερόντων, ο οποίος σε διαδικτυακή συνέντευξη του είπε: «Όταν πήγα στην ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη», και συνέχισε στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει για τον… χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων, «θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητης να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;”. Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό».


Το lockdown κυβέρνησης & λοιμωξιολόγων οδήγησε στην αυτοκτονία ιδιοκτήτη καφετέριας στον Βόλο: H τελευταία του ανάρτηση

( John.k - Ηθικός αυτουργός εξυπακούεται πως είναι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός )

Ο 64χρονος Γιώργος Καλέργης ιδιοκτήτης πασίγνωστης καφετέριας στο κέντρο του Βόλου που έβαλε χθες τέλος στη ζωή του, ήταν ένα από τα θύματα του καταστροφικού lockdown που επέβαλαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Ένας άνθρωπος, σε παραγωγική ηλικία, επιχειρηματίας κι αγαπητός στην τοπική κοινωνία, που έδινε δουλειά σε δεκάδες ανθρώπους, απαγχονίστηκε μέσα στο ίδιο του το μαγαζί καθώς καταστράφηκε οικονομικά από τις απαγορεύσεις που επέβαλαν κυβέρνηση & λοιμωξιολόγοι.

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook στις 2 Δεκεμβρίου η οποία μαρτυρούσε το αδιέξοδο που είχε φτάσει και καταφέρονταν εναντίον του Lockdown γράφοντας: