MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η Δύση και ο ελληνικός δρόμος

Του Γιώργου Κοντογιώργη

Η Πολιτεία που επικράτησε στην Ευρώπη, αρχικά ως απολυταρχία/κρατική δεσποτεία και στη συνέχεια με το προσωνύμιο του κράτους-έθνους, ταξινομείται από το νεοτερικό άνθρωπο στις δημοκρατίες. Η κοσμοσυστημική γνωσιολογία την ορίζει ως μια εκλόγιμη μοναρχία με ισχυρή ολιγαρχική θεμελίωση. Επικράτησε στη Δύση ως φυσική συνέπεια της μετεξέλιξης των κοινωνιών της από τη φεουδαρχία στον πρώιμο ανθρωποκεντρισμό.

Διεφθαρμένοι ή ανόητοι;

Οι Έλληνες πιστεύουν πως τελικά δεν θα αποδοθεί Δικαιοσύνη, με τη δικαιολογία του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών και της παραγραφής – κάτι που όμως θα σήμαινε ότι, η Ελλάδα δεν θα εκκαθαρισθεί από τη βρωμιά και θα συνεχίσει να κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα αποτυχημένο κράτος.

Επικαιρότητα

Είναι πλέον φανερό πως η υπερχρέωση της Ελλάδας, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Ιταλία, οφειλόταν σε σχετικά μικρό βαθμό στην προβληματική, θνησιγενή δομή της Ευρωζώνης – ειδικά στη Γερμανία, η οποία εκμεταλλεύθηκε από το ξεκίνημα του ευρώ τους εταίρους της με την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, επιβοηθούμενη από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ που ήταν προσαρμοσμένη στη δική της οικονομία.

EINAI ΓIA ΓEΛIA KAI ΓIA KΛAMAΤΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ … ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΟVΑRΤΙS» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ!

Σκάνδαλο Novartis, σκάνδαλο φάντασμα της οπερέτας, ή πιό σωστά το κουκλοθέατρο που έστησε ο συριζανέλ δωσίλογος θίασος, τρομαγμένος από την οργή του λαού που εκφράστηκε μαζικά στα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας…

Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, το σκάνδαλο θα γίνει σκανδάλη και θα εκπυρσοκροτήσει το όπλο αναφλέγοντας όλη την πυρίτιδα οργή των Ελλήνων, τους οποίους έχουν εξαθλιώσει οι ξένοι τοκογλύφοι και οι εδώ δωσίλογοί τους δήθεν κυβερνώντες.

Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.

ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κατέθεσε σοβαρότατη μήνυση, εναντίον του νυν πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης, για την υπόθεση της Novartis.

Η μήνυση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του ισχύοντος Συντάγματος,
μεταβιβάστηκε αμελλητί στη βουλή, προκειμένου στην ουσία ο καταγγελλόμενος κ. Τσίπας, ως άρχων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, να αποφανθεί για τον εαυτό του, αν είναι ή όχι ένοχος!

Η διπλωματία της παγίδας του χρέους

Όσο περισσότερο οι διάφορες ασιατικές χώρες εξαρτώνται οικονομικά από την Κίνα, τόσο πιο εύκολα επιτυγχάνεται ο έλεγχος και η κατοχή τους – όπως συμβαίνει με την πρωσική κυβέρνηση στην Ευρώπη η οποία, με τη βοήθεια του ευρώ και της κρίσης, οικοδομεί σταδιακά το 4ο Ράιχ.

«Δεν πρέπει να έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία πως τόσο τα Σκόπια ή η Αλβανία, όσο και η Τουρκία υποκινούνται από τη γερμανική κυβέρνηση. Ο στόχος της είναι η τρομοκρατία μας, για να μην αντιδράσουμε στην υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας – ιδιαίτερα των τεράστιων ενεργειακών μας αποθεμάτων στην Κρήτη και την Κύπρο, τα οποία δεν είναι δώρο Θεού όπως φανταζόμαστε με αφέλεια, αλλά άκρως επικίνδυνα για μία μικρή χώρα όπως η δική μας».

Παραπέμπονται σε Προανακριτική Επιτροπή και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis

Παραπέμπονται σε Προανακριτική Επιτροπή και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, με τα κόμματα να τάσσονται ομόφωνα υπέρ της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα παραπέμπονται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Η Ρωσία ξεπέρασε την Κίνα στα αποθέματα χρυσού - Κατέχει 1.857 τόνους

Η Ρωσία ξεπέρασε την Κίνα στα αποθέματα χρυσού - Κατέχει 1.857 τόνους

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ενίσχυσε τα αποθέματα σε χρυσό στους 1.857 τόνους τον Ιανουάριο του 2018, ξεπερνώντας τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας που έχει αποθέματα χρυσού 1.843 τόνων.

Η Ρωσία πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση όσον αφορά τα αποθέματα χρυσού.
Η Ρωσία πρόσθεσε 600.000 ουγγιές χρυσού (18,66 τόνους) στα αποθέματά της τον Ιανουάριο.

Η Ρωσία αγόρασε 224 τόνους χρυσού το 2017.

Από τον Ιούνιο του 2015, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει αγοράσει πάνω από 576 τόνους χρυσού στα αποθεματικά.

«Η Τουρκία βάλτωσε στο Αφρίν και στέλνει φέρετρα σπίτι»

«Η Τουρκία στην παρούσα φάση προσπαθεί να μεταφέρει ισχύ σε τρια υποσυστήματα προκειμένου να εκβιάσει το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για να μπορέσει να βγει από το τέλμα του Αφρίν» δήλωσε ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.