MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Τελικά φαίνεται ότι υπάρχει νοθεία στις αμερικανικές εκλογές και ο Trump δικαίως επιμένει για τις ταχυδρομικές ψήφους….

Η επανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια «βρήκε» λάθος σε 9.626 ψηφοδέλτια 
 
Τελικά φαίνεται ότι όντως υπήρξε νοθεία ή τουλάχιστον σοβαρότατες παρατυπίες στις αμερικανικές εκλογές και ορθώς ο Donald Trump διαμαρτύρεται κόντρα σε όλους.
 
Με βάση εκτιμήσεις φαίνεται ότι το πραγματικό μέγεθος των παρατυπιών μπορεί να προσεγγίσει και τις 280 χιλιάδες αν και η εκτίμηση αυτή προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
 
Το ερώτημα είναι ότι ενώ αποδεικνύονται σοβαρές παρατυπίες είναι αυτές ικανές να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα;
 

Ελλάς ώρα μηδέν (α)

Ασφαλώς έχει μεγάλη διαφορά για την Οικονομία το κόμμα που ψηφίζει κανείς – πόσο μάλλον αφού το κάθε ένα ακολουθεί μία συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που παρουσιάζεται στο πρόγραμμα του. Επομένως, είναι απαραίτητες για τους ψηφοφόρους οι στοιχειώδεις γνώσεις της οικονομικής θεωρίας – τουλάχιστον των δύο βασικότερων σχολών: της νεοκλασικής και της μετακεϋνσιανής. Δεν είναι άλλωστε καθόλου δύσκολες στην κατανόηση τους, αρκεί να θέλει κανείς να μάθει. Εμείς πάντως, στο χρόνο που θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε απλουστευμένες αυτές τις γνώσεις – θεωρώντας πως είναι υποχρέωση του καθενός μας να κάνει ότι του είναι δυνατόν, για να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την απόλυτη καταστροφή και τη σμίκρυνση της που ξεκίνησε από την οικονομική ήττα και συνεχίζεται με την εθνική. Η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, ο εποικισμός των νησιών μας από την Τουρκία, η παραβίαση της θαλάσσιας και εναέριας επικράτειας μας από τους Τούρκους, τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο κοκ. αυτό ακριβώς προαναγγέλλουν – είτε θέλουμε να το συνειδητοποιήσουμε, είτε όχι. Επομένως έχει φτάσει η ύστατη ώρα να αντισταθούμε – αφού διαφορετικά δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο.