MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΔΝΤ προς Ελλάδα: «Συγγνώμη που σας… σκοτώσαμε»! - Το Ταμείο παραδέχτηκε το έγκλημά του αλλά… κατόπιν εορτής

Εννέα χρόνια μετά την εμπλοκή του στο 1ο Μνημόνιο της Ελλάδας και μετά από την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα, με τις αλλοπρόσαλλες "συνταγές" του, τώρα το ΔΝΤ λέει πως.. έκανε λάθη και θα φροντίσει να μην τα επαναλάβει σε άλλες χώρες!

Την κυνική αυτή ομολογία έκανε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου το οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγές στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον σοβαρά λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και την κατέστρεψαν!

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Το παιχνίδι οκτώ πολιτικών «οικογενειών»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Το παιχνίδι οκτώ πολιτικών «οικογενειών»

Δεξιά και αριστερά μοιράζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την εξουσία σχεδόν χωρίς διακοπή από το 1979, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ η άνοδος του λαϊκισμού απειλεί αυτή τη συμφωνία.

Η ανατροπή αυτή θα επηρεάσει και την επιλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς η πολιτική ομάδα που κερδίζει τις περισσότερες έδρες στο ευρωκοινοβούλιο διεκδικεί το δικαίωμα να ορίζει το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση αυτή.

Οταν η Bild κραύγαζε στους Έλληνες: «Πουλήστε την… Ακρόπολη»

«Έκλειναν τότε τους Έλληνες αξιωματούχους σε ξενοδοχεία και τους υπαγόρευαν τι έπρεπε να κάνουν. Και αυτό θεωρήθηκε ένας άνευ προηγουμένου εξευτελισμός των κυρίαρχων κρατών».

Έτσι περιγράφει στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) την πρώτη περίοδο της ελληνικής κρίσης, ο Ούντο Μπούλμαν, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν ο τότε Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφραζε αμφιβολίες για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Είναι η Merkel ανόητη ή κυνική;

Τα επικρατούντα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία, στηριζόμενα από τα περισσότερα ΜΜΕ, πιστεύουν ακράδαντα πως εμείς οι Γερμανοί είμαστε παραδειγματικοί Ευρωπαίοι! Εν τούτοις συμβαίνει αυτό ακριβώς, για το οποίο μας είχε προειδοποιήσει ο Thomas Mann το 1953, στη διάσημη ομιλία του στο Αμβούργο: «Εν τω μεταξύ έχουμε μία γερμανική Ευρώπη. Και οι γείτονες μας δεν θα το ανεχθούν για πολύ καιρό ακόμη».

Άποψη

Ο τίτλος, η απορία καλύτερα δεν είναι δική μας – αλλά ενός από τους πολλούς λογικούς Γερμανούς που υπάρχουν, όπως εκείνος που είπε τα εξής: «Είναι ασφαλώς ντροπή ο τρόπος, με τον οποίο αντιδράει η γερμανική κυβέρνηση, απέναντι στις απαιτήσεις των Ελλήνων για τις γερμανικές επανορθώσεις. Όποιος δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του για το σκοτεινότατο παρελθόν του και δεν αντιμετωπίζει τα θύματα του με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει, δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα από την ιστορία του» (πηγή).

Πρώην επικεφαλής CIA: «Επεμβαίνουμε στις εκλογές στην Ελλάδα από το 1947»

Το γεγονός ότι παρατηρείται συντονισμένη προσπάθεια χειραγώγησης των εκλογών στην χώρα μας μετά από τη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παραδέχονται στην CIA!

O μελετητής της CIA, ο Loch K. Johnson, περιγράφει τις μεθόδους τέτοιων παρεμβάσεων:

Καλεντερίδης : Η σιωπή και η ανοχή θα φέρουν νέους Αττίλες. Εκατό χρόνια μετά, ήλθε η ώρα να σηκωθούμε επιτέλους όρθιοι

Η Γενοκτονία και η εισβολή στην ΑΟΖ

Από τον
Σάββα Καλεντερίδη

Το έχουμε ξαναγράψει. Τα κράτη είναι σαν τους ζωντανούς οργανισμούς, έχουν μνήμη την οποία αναπαράγουν. Η Γερμανία είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Σε διάστημα 25 ετών προκάλεσε δύο παγκόσμιους πολέμους και ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Η διεθνής κοινότητα, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την υποχρέωσε να δείξει εμπράκτως τη μεταμέλειά της, ζητώντας συγγνώμη και καταβάλλοντας ακόμα και αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Αποκορύφωμα της έμπρακτης μεταμέλειας, η ιστορικής σημασίας και τεράστιου συμβολισμού κατάθεση στεφάνου και η γονυκλισία του τέταρτου καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας, το 1970, Βίλι Μπραντ, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο γκέτο της Βαρσοβίας.