MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

«Κόλαφος» η Le Monde: «Ο Μητσοτάκης στρέφεται προς τον αυταρχισμό»

«Το ελληνικό Watergate αποδυναμώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» - «Βροχή» τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο
 
Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ που πλέον καταδικάζουν καθημερινά τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και πολιτών.
 
Μετά από το σημερινό άρθρο του Politico στο οποίο γίνεται αναφορά για την οργή των  Ευρωπαίων αξιωματούχων που ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει επειγόντως για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκτενές άρθρο για την υπόθεση δημοσίευσε και η γαλλική Le Monde.
 

Βόμβα Παυλόπουλου: «Ο πρωθυπουργός ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβάσει την πολιτική ευθύνη του σε κανέναν»!

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με άρθρο του στην ιστοσελίδα Constitutionalism.gr παρεμβαίνει εκ νέου, γράφοντας και εξηγώντας με σαφήνεια για την πολιτική ευθύνη των μελών της κυβέρνησης.

Αυτές τις ημέρες το άρθρο του έχει μεγάλη σημασία και βαρύτητα

Μεταξύ άλλων γράφει:
 
•«Για να έλθουμε στα καθ’ ημάς, αναφορικά με τα ζητήματα παραβίασης του κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος απορρήτου του επικοινωνιών, εφόσον ο Πρωθυπουργός, όπως είχε αρμοδιότητα να το πράξει, επιφύλαξε υπέρ αυτού την αρμοδιότητα ελέγχου λειτουργίας της ΕΥΠ – και, e contratio, δεν την εκχώρησε σε άλλο μέλος της Κυβέρνησης, π.χ. στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – ουδόλως και καθ’ οιονδήποτε τρόπο νομιμοποιείται να μεταθέσει την ανακύπτουσα πολιτική ευθύνη, λόγω ελλιπούς άσκησης του προαναφερόμενου ελέγχου επί της ΕΥΠ, σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της Κυβέρνησης.  Πολύ δε περισσότερο σε μη μέλος της Κυβέρνησης, όπως π.χ. στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού».
 

Σπυρίδων Στάλιας : Τα τρία συν ένα μεγάλα ψεύδη της κ. Θάτσερ

Σπυρίδων Στάλιας, Οικονομολόγος PhD
 
Η Μάργκαρετ Θάτσερ είπε τρία μεγάλα ψέματα και άλλο ένα τεράστιο ψέμα, που εν πολλοίς διαμόρφωσαν το μέλλον της Ευρώπης, αφού αυτούσια προϋποτίθενται στην Συνθήκη τους Μάαστριχτ και ενθάρρυναν την Παγκοσμιοποίηση. Αυτά τα τρία συν ένα ψεύδη είναι η πηγή της κακοδαιμονίας που διατρέχει τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Ποιά ήσαν αυτά τα ψέματα;
 

Great Reset: Αυτό είναι το υποχθόνιο σχέδιο για την πλήρη καταστροφή των ατομικών ελευθεριών - Ο φόβος ως εργαλείο

Ανάλυση του Gatestone Insitute για το Great Reset και τους σχεδιασμούς, που αποβλέπουν στην απονέκρωση της καινοτομίας και την κατάπνιξη των ατομικών ελευθεριών
«Περισσότερο από κάθε άλλη πηγή εθνικού πλούτου, μία είναι πάνω από τις υπόλοιπες: η καινοτομία, η ικανότητα του ανθρώπινου μυαλού να δημιουργεί κάτι νέο και πολύτιμο και που παρέχει στην κοινωνία μία ατελείωτη δημιουργία πλούτου. 
 
Σε αντίθεση με την ποσοτική χαλάρωση μίας κεντρικής τράπεζας και άλλα νομισματικά εργαλεία, ο εγκέφαλος είναι πραγματικά μια μηχανή εκτύπωσης χρημάτων. Με την καινοτομία αλλάζει τις υπάρχουσες τεχνικές γεωργίας, εξόρυξης ή κατασκευής για να κάνει την παραγωγή φθηνότερη και πιο αποτελεσματική. 
 
Η καινοτομία είναι το μυστικό για τη δημιουργία πλούτου. Εάν η καινοτομία παράγει πλούτο, γιατί δεν είναι όλα τα κράτη πλούσια; Επειδή πάρα πολλά έθνη αποτυγχάνουν να εκτιμήσουν τους καινοτόμους ή να ενθαρρύνουν την καινοτομία». 
 

Kiyosaki: Ήρθε η ώρα της συντριβής, οι αγορές καταρρέουν - Εκατομμύρια θα χαθούν, η μεσαία τάξη θα αφανιστεί

O Robert Kiyoskaki, υποστηρίζοντας ότι έρχεται ύφεση και εμφύλιες αναταραχές, προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει στη Μεγάλη Ύφεση
 
 
Με τρομερές προειδοποιήσεις για κραχ στις αγορές επέστρεψε στο Twitter ο γνωστός και μη εξαιρετέος γκουρού του personal finance και συγγραφέας του ευπώλητου «Rich Dad Poor Dad», το οποίο βρισκόταν στη λίστα των New York Times Best Seller για πάνω από έξι χρόνια, Robert Kiyosaki.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Kiyosaki ανέφερε σε tweet του ότι όλες οι αγορές καταρρέουν και πως η μεσαία τάξη θα εξαλειφθεί από τον «υψηλό πληθωρισμό του πετρελαίου».