MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Ε. Κ : Μπορεί να δούμε ανεμβολίαστους να κάνουν παύση η στάση πληρωμών προς το κράτος;

Άποψη – γράφει ο Ε.Κ για το newspull


Μπορεί να δούμε ανεμβολίαστους να κάνουν παύση η στάση πληρωμών προς το κράτος;

Κατά την άποψή μου ναι, αυτή θα είναι η φυσική πορεία μετά από τους αποκλεισμούς και τους περιορισμούς που θα υποστούν οι ανεμβολίαστοι.Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει με τους υγειονομικούς και θα ακολουθήσουν και άλλα επαγγέλματα όπως έχει προαναγγείλει(πχ εστίαση, τουριστικά επαγγέλματα, ΜΜΜ, κ.α.).Από 1η Σεπτέμβρη 10.000 περίπου ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα τεθούν στο περιθώριο με αναστολή εργασίας δηλαδή δεν θα πληρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ρυθμίσεις στην εφορία,άλλες οικονομικές υποχρεωσεις προς το δημόσιο, ΔΕΗ (η οποία ακριβαίνει κιόλας) , ΟΤΕ, αλλά και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.Ας μην έχουμε αυταπάτες,με όποια λίγα χρήματα μείνουν στα χέρια τους όλοι αυτοί θα προτιμήσουν να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους!

Το λιγνιτικό έγκλημα και το κόστος συμμετοχής στην ΕΕ

Οφείλουμε να εξετάσουμε τη θέση μας εντός της ΕΕ που παρουσιάζει ήδη πολλά προβλήματα και από την πλευρά της θυσίας των αποθεμάτων λιγνίτη. Με απλά λόγια, αξίζει να θυσιάσουμε 227 δις € για να εισπράξουμε ευρωπαϊκά πακέτα 72 δις €, συνδεδεμένα όμως με υποχρεώσεις και με σοβαρά ανταλλάγματα; Για ένα προβληματικό Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, από το οποίο θα επωφεληθούν μόνο οι ξένοι και η εγχώρια Ολιγαρχία; Με υποχρεωτική χρήση των κεφαλαίων σε ορισμένα έργα και με μία μόχλευση που είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να επιτευχθεί; Πόσο μάλλον όταν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών είπε καθαρά πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα; Με αντάλλαγμα το ξεπούλημα των δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ), της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ κοκ. που θα έχει ως αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό των τιμών του νερού, για το οποίο διεξάγονται παγκοσμίως πόλεμοι;


Η Ελλάδα κάηκε με 2 μποφόρ και δεν παραιτείται κανείς: Γιατί έμειναν καθηλωμένα τα Canadair - Οι ευθύνες της κυβέρνησης

Τελικά (πάλι) έφταιγε η κλιματική αλλαγή;


Η επόμενη μέρα της φωτιάς που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη βρίσκει εκατοντάδες πολίτες να κλαίνε για τις περιουσίες τους τις οποίες τις κατέκαψε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον 80 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες και πλέον το ερώτημα που υπάρχει είναι το «γιατί»! Γιατί μια φωτιά που ξέσπασε στην Αττική, δίπλα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο;

Ήταν Ιούνιος όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διαφήμιζε την «αντιπυρική θωράκιση» στο Τατόι, ένα ακόμη σόου και μια ακόμη φιέστα που έμεινε μόνο στο επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επικαλέστηκε χθες τους ισχυρούς (!) ανέμους, κάνοντας λόγο «έξι μποφόρ ανέμου». Κάτι που προφανώς δεν ισχύει, καθώς μετά βίας ξεπερνούσε τα 2 μποφόρ η ένταση του ανέμου.

Μητσοτάκη πρόσεξε!

ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ

Πρωθυπουργέ της χώρας πρόσεξε! Ακολουθείς μια εξωφρενικά αρνητική πορεία στην αντιμετώπιση όλων των βασικών θεμάτων που απασχολούν την πατρίδα και τον λαό της
 
Συνεχής υποχώρηση στις ορέξεις, τις προκλητικές κινήσεις και την διεκδικητική ρητορική των Τούρκων, απόλυτη απαξίωση της χώρας μας στα διεθνή φόρα (ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΕ), πλήρης και ντροπιαστική αποδοχή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, απόλυτα προδοτική στάση στον σταδιακό εποικισμό της χώρας μας από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους εισβολείς οπαδούς του Ισλάμ.