MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Covid 19 : Τα Δεδομένα της μετάβασης μετά το Lock Down

Η μεγάλη συζήτηση για τον Ιό SARS-CoV-2 και την Νόσο Covid-19, μετά την άρση του Lock Down και την μετάβαση και με όρους οικονομικής δραστηριότητας στην επόμενη φάση. 

⭕️ Τι λένε κορυφαίοι στο τομέα τους Επιστήμονες – Ερευνητές για τη νέα καθημερινότητα μας, με την παρουσία του Ιού και της νόσου που προκαλεί. 

⭕️ Η ανάγκη επιδημιολογικών ερευνών και τεστ σε αυτή την δεύτερη φάση, η καταγραφή του προφίλ στον γενικό πληθυσμό και η άμεση σύνδεση του με τις παραγωγικές δραστηριότητες 

Fake news από Spiegel και Bellingcat για νεκρό μετανάστη στον Έβρο

Τα επιχειρήματα που συντρίβουν την υπόθεση

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel στις 8 Μαΐου σχετικά με έρευνα που υποτίθεται πως αποτύπωνε τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη Muhammad Gulzar από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας στις 4 Μαρτίου, προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για fake news. Το δημοσίευμα στηρίχθηκε στην “έρευνα” ενός αποστράτου Βρετανού αξιωματικού, του Νικ Γουότερς, για λογαριασμό του ιστοχώρου “Bellingcat”.

Η Μέρκελ σπάει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη για χάρη του Ερντογάν: Πούλησε όπλα αξίας 15 εκατ. ευρώ στην Τουρκία

File Photo: Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. EPA,
OMER MESSINGER
Αφότου φιλοξένησε τη διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε εξαγωγές όπλων αθροιστικής αξίας 331 εκατομμυρίων ευρώ σε χώρες που κατηγορούνται πως υποστηρίζουν τις αντιμαχόμενες πλευρές στη χώρα της βόρειας Αφρικής, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011, προκύπτει από την απάντηση που έδωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας σε ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής στην Μπούντεσταγκ.

Μεταξύ της 20ής Ιανουαρίου και της 3ης Μαΐου, εγκρίθηκαν εξαγωγές όπλων αξίας 308,2 εκατομμυρίων ευρώ μόνο στην Αίγυπτο, διευκρίνισε το υπουργείο στην απάντησή του, που περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου.

Γ. Κοντογιώργης : Ο Καποδίστριας, η Επιτροπή του 1821 και Η Δημοκρατία της «Κοσμόπολις»

Ο ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, αναφερόμενος στον 98.4 στην επίθεση που δέχτηκε από μέλη της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 , ο Ιωάννης Καποδίστριας, ως «δικτάτορας», επιχείρησε να περιγράψει την ουσία που κρύβεται πίσω από αυτή την αήθη επίθεση και που κατά τον ίδιο , επιχειρείται να απομονώσει ως συμβολή του σύγχρονου ελληνικού κράτους σε αυτά τα 200 χρόνια σε ότι συγκροτεί την Ελλάδα και όχι το αληθινό νόημα του τι συγκροτούσε ο Ελληνισμός ως Έθνος και ως οικουμενικό κοσμοσύστημα , γεγονός που τον οδήγησε και στην Επανάσταση του 1821. 

2022, ο τελικός του ευρώ

Με τους επικεφαλής Γερμανούς που έχουν τοποθετηθεί παντού, η χώρα ελέγχει την Κομισιόν, ελέγχει τον ESM, ελέγχει το Euro Group, ελέγχει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κοκ. – ενώ μπορεί να μην ελέγχει την ΕΚΤ, αλλά με απαίτηση της εγκαταστάθηκε από την αρχή στη Φρανκφούρτη. Ως εκ τούτου, έχει όλα τα χαρτιά στο χέρι της, για να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει – ενώ η απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου ήταν προμελετημένη, εν μέσω της οικονομικής κρίσης της πανδημίας, με στόχο να τοποθετηθεί σε νέες βάσεις το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Με απλά λόγια, τα θεμέλια του 4ου Ράιχ στην Ευρώπη έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά, ενώ το μόνο που αναμενόταν ήταν η σωστή στιγμή για το εναρκτήριο λάκτισμα – ένα χρονικό σημείο που δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και κυρίως η Γαλλία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους, ενώ έχει προηγηθεί η έξοδος της Μ. Βρετανίας. Ο δρόμος που θα επιλέξει δεν είναι μεν ξεκάθαρος, το μάρκο ή το ευρώ, αλλά εναπόκειται στους δικούς της σχεδιασμούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ότι έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για να επιλέξει τελικά αυτό που θα τη συμφέρει ανάλογα με τις αντιδράσεις των «εταίρων» της, καθώς επίσης πως η οικονομική της ισχύ και η εξουσία της επάνω στους άλλους, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τη στρατιωτική της το 1940 – όπου ήταν μεν σαφώς ισχυρότερη από το 1914, αλλά όχι αρκετά.

«Τούς κατάστρεψαν οι Ευρωπαίγοι τούς δυστυχείς Έλληνες…»

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Κάποιος της Επιτροπής «Ελλάδα ‘ 21» (χωριό και μη όνομα) είχε το απροσμέτρητο θράσος να αναμετρηθεί με το πνευματικό και πολιτικό ανάστημα τού θεμελιωτή τού νεώτερου Ελληνικού κράτους και πρώτου Κυβερνήτη του Ιωάννη Καποδίστρια και να του απονείμει τον τίτλο τού …δικτάτορα (sic!).

Θα περίμενε κανείς η «Επιτροπή» να αποδοκιμάσει την ενέργεια τού μέλους της. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Θα περίμενε πάντως να αντιδράσει η Κυβέρνηση, η οποία όμως τήρησε σιγήν ιχθύος.

Γενοκτονία των Ποντίων: Όλο το παρασκήνιο για την καθιέρωση «ημέρας μνήμης»

Ο αγώνας για την καθιέρωση της «Ημέρας μνήμης» της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το παρασκήνιο της πρότασης νόμου, οι μεταθέσεις της συζήτησης και οι πολιτικές σκοπιμότητες που κρατούσαν μέχρι και πριν από 26 χρόνια λησμονημένη τη Γενοκτονία.

Αρχές του 1991 φτάνει στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου μια επιστολή υπογεγραμμένη από τους Πόντιους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Αυτό που του ζητούν είναι να κατατεθεί πρόταση νόμου για την επίσημη αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων της Γενοκτονίας των 353.000 Ποντίων που πραγματοποίησαν οι Τούρκοι από το 1916 έως το 1923 και παράλληλα να καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης, όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος".

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970.