MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Κομπλεξικοί Γερμανοί μας πετσόκοψαν στα χρόνια του μνημονίου! Μελέτη αποκαλύπτει τη μεροληψία των γερμανικών ΜΜΕ στην ελληνική κρίση χρέους

Οι ερευνητές της μελέτης διαπίστωσαν ότι ο διαχωρισμός των ειδήσεων και της άποψης, καθώς και η ουδετερότητα, ήταν βασικοί παράγοντες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που δεν τηρήθηκαν


Οι γερμανικές εφημερίδες και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς συχνά ανέφεραν προκατειλημμένα και επιφανειακά την ελληνική κρίση εθνικού χρέους το πρώτο εξάμηνο του 2015, ανέφεραν σε μελέτη ερευνητές του Πανεπιστημίου του Würzburg. Τα περισσότερα από τα ρεπορτάζ ήταν προσανατολισμένα σε επικριτικά σχόλια, όπως προκύπτει από μια μελέτη που έγινε για το Ίδρυμα Hans-Böckler που ανήκει στα συνδικάτα.

Κατηφορικός ο δείκτης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα των... αρίστων

Αντα Ψαρρά


Η έκθεση του διεθνούς οργανισμού World Justice Project για το 2021 δείχνει τα «επιτεύγματα» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. ● Τρίτη από το τέλος στη λίστα των κρατών με υψηλό εισόδημα κατατάσσεται πλέον η χώρα μας.

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διατείνεται ότι επί των ημερών της αναβαθμίζεται το κράτος, όμως δυστυχώς στην έκθεση του ανεξάρτητου διεθνούς οργανισμού World Justice Project (Παγκόσμιος Χάρτης Δικαίου) 2021 φαίνεται ότι υποχωρεί το κράτος δικαίου μπροστά στον τυφώνα «επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

Στην έκθεση του 2021 όπως και σε εκείνη του 2020 καταγράφεται μια σαφώς πτωτική τάση για την Ελλάδα. Μάλιστα η πτώση ξεκινάει ύστερα από μια ανάλογη συνεχή άνοδο των δεικτών του κράτους δικαίου στη χώρα από το 2015 και έως το 2019. Μη βιαστεί κανείς να ισχυριστεί ότι η πτωτική τάση οφείλεται στην επέλαση της πανδημίας, γιατί θα διαψευστεί από την επιδόσεις άλλων χωρών που χτυπήθηκαν ανελέητα.

Σ.Τσιόδρας-Θ.Λύτρας: Αποκάλυψαν χιλιάδες θανάτους σε εμβολιασμένους & το Μαξίμου τους απέκλεισε - Δεν δίνει νέα στοιχεία

«Βουλιάζει» το καράβι...


Απίστευτα είναι τα απόνερα της μελέτης Σ.Τσιόδρα-Θ.Λύτρα που αποκάλυψε ότι πέθαναν 2.583 εμβολιασμένοι έως 9 Δεκεμβρίου του 2021, καθώς η κυβέρνηση πλέον δεν τους δίνει νέα στοιχεία!

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό -όσο και αν χρωματίζουν τις μελέτες τους με διάφορα σχόλια- φάνηκε ξεκάθαρα στις πρόσφατες μελέτες που πραγματοποιήσαν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Θεόδωρος Λύτρας.

Ο άλλοτε «αγαπημένος ειδικός» του Μαξίμου Σωτήρης Τσιόδρας, υπέγραψε μελέτη που τονίζει ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν αποτρέπουν τη μόλυνση και ότι είναι ψέμα το τοίχος ανοσίας. Μια κυνική ομολογία από τον «ειδικό» που τόσο καιρό υπερασπιζόταν την κυβέρνηση που επέβαλε μέτρα-Απαρτχάιντ με την αιτιολογία ότι «θα μειωθεί η διασπορά».