MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ! Αύξηση-ρεκόρ στις ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ σύμφωνα με ΕΠΙΣΗΜΑ ελληνικά στοιχεία!

Μπροστά στα μάτια μας όλα!


Σε μία ζοφερή πλην αληθινή διαπίστωση προέβη χθες ο γνωστός καθηγητής Καρδιολογίας, Κωνσταντίνος Αρβανίτης.

Ο ίδιος, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, παρέθεσε στοιχεία για την “σιωπηρή” αύξηση των διασωληνώσεων πλήρως εμβολιασμένων ατόμων στην Ελλάδα, την ώρα που οι εισαγωγές σε ΜΕΘ των ανεμβολίαστων μειώνονται συνεχώς!

Τα στοιχεία αφορούν και τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, αρχής γενομένης από τις 4 Ιανουαρίου.

Ο Κ.Μητσοτάκης λέει ότι έρχεται «κόλαση» λόγω των κυρώσεων που ψήφισε: «Έχουμε 40 χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο»

( John.k - Ο απόλυτα υπεύθυνος για την καταστροφή που έρχεται , κάνει και σχόλια για την καταστροφή που προκαλεί … )
 
«Να προετοιμαστούμε για παρατεταμένη αστάθεια» είπε στην Κ.Σακελλαροπούλου ο Κ.Μητσοτάκης

Στην ομολογία ότι έρχεται ένας πραγματικός «Αρμαγεδδώνας» λόγω των κυρώσεων που ψήφισε και ο ίδιος κατά της Ρωσίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας καθώς δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Ο Όργουελ στην Ουκρανία – Τι δεν καταλαβαίνουν οι φιλελεύθεροι

«(Ο Χίτλερ) είναι η αποκάλυψη του τρομερότερου ανάμεσα στους “φοβερούς απλοποιητές” της Ιστορίας, του πιο συστηματικού, του πιο ιστορικού, του πιο φιλοσοφικού και ωστόσο του πιο σκληρού που γνώρισε η Ιστορία». Έτσι τελειώνει την “Εισαγωγή στη Νέα Τάξη του Αδόλφου Χίτλερ” ο οξφορδιανός ιστορικός H. R. Trevor Roper που περιλήφθηκε στη μεταπολεμική ελληνική έκδοση το “Αγώνα” (Εκδ. Δαρέμα – Σειρά Αντιφασιστική Βιβλιοθήκη) μαζί με μελέτες επιφανών ακαδημαϊκών και πολιτικών, όπως ο Τσώρτσιλ, ο Ηλίας Τσιριμώκος κ.ά. Εκεί ξεκαθαρίζεται ότι η απλούστευση της Ιστορίας οδηγεί στον ολοκληρωτισμό, δηλαδή στην βία, τον καταναγκασμό και στην φρίκη του πολέμου. Οδηγεί, όμως, και σε κλίμα που παραπέμπει στον Όργουελ.


Επισημαίνεται αυτό γιατί ζούμε σε συνθήκες “απλούστευσης της Ιστορίας” κι αυτό είναι τραγικά επικίνδυνο γιατί ξέρουμε πού οδηγεί. Και δεν αναφέρομαι εδώ στον πόλεμο προπαγάνδας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, ούτε καν στον απλουστευτή της Ιστορίας και κορυφαίο εκπρόσωπο της ολοκληρωτικής σκέψης Βλαντιμίρ Πούτιν που διαπράττει εγκλήματα πολέμου σε επίπεδο γενοκτονίας, στο πλαίσιο ενός γεωπολιτικού και ιδεολογικού πραγματισμού, αλλά σε εμάς τους δυτικούς δημοκράτες.

«Η Ουκρανία προδόθηκε από τις ελίτ της»; Ένα άρθρο χρήσιμο για το ακροατήριο Ζελένσκι στη Βουλή

Αναμένοντας την ομιλία Ζελένσκι και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το άρθρο του Lee Jones από το unherd.com είναι χρήσιμο να διαβαστεί από το ακροατήριο, το οποίο δεν θα έχει τη δυνατότητα ερωτήσεων στον Ουκρανό πρόεδρο…


Η Ουκρανία προδόθηκε από τις ελίτ της;

Ιδού, πού πάει όλη η «σκουπισμένη ρευστότητα» του Νότου!

Ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα δώδεκα χρόνια μνημόνια και τη γερμανική οικονομική επικυριαρχία που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα, με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας να δυναμιτίζουν τα οικονομικά αδιέξοδα της ευρωζώνης που ο πόλεμος, απλά, τα συγκαλύπτει! Χωρίς καμιά προοπτική τερματισμού της κρίσης, επειδή η καταστροφή συμφέρει τις αγορές. Με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού (πληθωρισμός με ύφεση) προ των πυλών. Αυτές, οι αγορές είναι οι ένοχοι πίσω από την κρίση της ευρωζώνης ίσως και πίσω από τον πόλεμο της Ουκρανίας για να συγκαλύψουν τη μεγάλη ληστεία του Νότου για τη δική τους διάσωση. Παρακάτω οι αποδείξεις.