MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : Οι μεγάλες ”βόμβες” στην ενέργεια – Α’ μέρος

Σήμερα, 19/11/2022,  παραχώρησα συνέντευξη στο directus.gr  του έγκριτου Ανδρέα Μουντζουρούλια. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα ενεργειακά. Πώς η ενεργειακή κρίση ξεκίνησε από το κραχ του 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας. Τα μέτρα που πήρε τότε η Αμερική και οδήγησαν στην αλλαγή του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη. Πώς η Ευρώπη έχασε την ευκαιρία να δρομολογήσει νέες συνθήκες για την ενεργειακή της απεξάρτηση, ακολουθώντας μονοπωλιακό δρόμο μέσω του οποίου βγήκε κερδισμένη η Γερμανία. Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στην ΕΕ. Η πολιτική των lockdown που βόλεψε την Κίνα ενεργειακά και έβλαψε την Ευρώπη οικονομικά. Πώς η Ευρώπη με τις κυρώσεις στην Ρωσία «πυροβολεί τα πόδια της».
 

«Βουλιάζουν» στις αποκαλύψεις, κρύβονται πίσω από αμήχανες ανακοινώσεις

Ακόμη ένα μπαράζ αποκαλύψεων για τις υποκλοπές σφίγγει τον κλοιό για το Μαξίμου • Η κυβέρνηση επιχειρεί μονότονα να αντιστρέψει την πραγματικότητα • Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον Μητσοτάκη για τα νέα ρεπορτάζ • Ανδρουλάκης: Επιβεβαιώνεται η θεσμική εκτροπή.
 
«Τοξικότητα, φαντασία και συκοφαντίες». Αυτό είναι, εμμέσως πλην σαφώς, το... τρίπτυχο πίσω από το οποίο κρύβεται για ακόμη μια εβδομάδα η κυβέρνηση, στη σκιά νέου μπαράζ αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
 
Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για το πώς δρούσε το παρακράτος και πριν από το 2019, ήρθαν στο φως ρεπορτάζ - φωτιά, τόσο από την εφημερίδα Documento όσο και από το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτοντας, πλέον, την ευθεία σύνδεση της ΕΥΠ με το Predator, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να... κλείσει τον «ασκό του Αιόλου».