MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Και μια τουρκική σημαία στη συνέντευξη Μητσοτάκη σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης!

( John.k - Είναι γνωστό στους πάντες πλέον, ότι πίσω από το Κυπριακό είναι οι Άγγλοι , πίσω από το σχέδιο Ανάν, πίσω από όλες τις υποκινήσεις εις βάρος των Ελλήνων γενικότερα. Οι Άγγλοι ελέγχοντας  100% την «Ελληνική» κυβέρνηση, (όχι τώρα … από την δολοφονία του Καποδίστρια και μετά μέχρι τώρα) και ταυτόχρονα την Τουρκική και την Γερμανική κυβέρνηση, ελέγχουν όλη την περιοχή προς όφελος τους. Τελευταία όμως το πράγμα δεν πάει καλά με τον έλεγχο, οπότε έχουν αρχίσει να κάνουν απεγνωσμένες και χοντροκομμένες κινήσεις. Έχει αρχίσει να φαίνεται έντονα, ο τρόπος της υποκίνησης. )
 
Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία», έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για το πόσο ασφαλής είναι η Ελλάδα για τους τουρίστες και υποσχέθηκε μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών για την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο σε όσους Βρετανούς έφυγαν από την Ρόδο άρον ,άρον λόγω της φωτιάς…Το θέμα είναι ότι όσο μιλούσε ο πρωθυπουργός στα πλάνα που συνόδευαν την παρουσία τους εμφανίστηκε και μία τουρκική σημαία! Ήταν πλάνο τραβηγμένο μέσα από ένα από τα τουρκικά πυροσβεστικά αεροπλάνα που συμμετείχαν στην κατάσβεση και η τουρκική σημαία «καθρεφτίζεται» μέσα στο πιλοτήριο. Από τα χιλιάδες πλάνα που υπάρχουν από τις φωτιές στη Ρόδο , οι Βρετανοί επέλεξαν αυτά για να τα προβάλουν στη συνέντευξη Μητσοτάκη. Σύμπτωση θα είναι…
 

Ελληνοτουρκικά: Ο κατάλογος των υποχωρήσεων που έχουν ήδη γίνει-Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 
Επειδή πολλά λόγια ακούμε για τα ελληνο-τουρκικά αυτή την περίοδο και κοντεύουν να μας ξεφύγουν, μέσα στον ορυμαγδό της κυβερνητικής-αμερικανικής προπαγάνδας, τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα, οι πράξεις, αυτές που έχουν κυρίως σημασία, ιδίως σε μια χώρα όπου η αξιοπιστία πολιτικών και δημοσιολογούντων είναι κοντά στο μηδέν, είπαμε να συντάξουμε έναν πρώτο κατάλογο των υποχωρήσεων που έχουν κάνει Αθήνα και Άγκυρα ήδη πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
 
Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε τους αναγνώστες μας. Θέλουμε να τους δώσουμε όλα τα στοιχεία για να μπορέσουν να μορφώσουν δική τους άποψη. Τη δική μας άποψη θα την εκθέσουμε σε άλλο άρθρο μελλοντικά. Για να μορφώσει όμως κανείς άποψη πρέπει να ξέρει τι ακριβώς γίνεται. Δυστυχώς το ελληνικό σύστημα ενημέρωσης συνήθως δεν περιορίζεται στο να παραμορφώνει κατά το δοκούν τη σημασία των γεγονότων, αλλά και αυτά καθ’ εαυτά τα γεγονότα ή και να τα αποκρύπτει ακόμα εντελώς.
 

Δίωξη – φάρσα κατά του Τραμπ για «προσπάθεια ανατροπής των εκλογών»!

Λίγες ώρες μετά τις τρομερές αποκαλύψεις για χρηματισμό της οικογένειας Μπάιντεν από Ρωσίδα ολιγάρχη!
 
Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, παραπέμπει τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η «συνωμοσία εναντίον του αμερικανικού κράτους», παρακώλυση επίσημης διαδικασίας και για απόπειρα παραβίασης των εκλογικών δικαιωμάτων.
 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση ότι η οικογένεια Μπάιντεν δέχτηκε χρήματα από Ρωσίδα ολιγάρχη, την οποία μάλιστα στη συνέχεια εξαίρεσε από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας! Η πρωτοφανής αυτή λαθροχειρία τεκμηριώθηκε μετά την κατάθεση του πρώην συναίτερο του Χάντερ Μπάιντεν στο Κογκρέσο, όπου πάλι το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε να την αποτρέψει, καλώντας τους δικαστές να τον συλλάβουν πριν εισέλθει στην αίθουσα!
 

Όταν η Κλιματική Αλλαγή γίνεται θρησκεία

Η Κλιματική Αλλαγή, στην οποία έχουν αποδοθεί τα πάντα, με τελευταίες τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την χώρα, δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που εμφανίστηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μελετήθηκε από τους γεωλόγους του Τεταρτογενούς (Quaternary geologists). Αυτή η κατηγορία των γεω-επιστημόνων μελετούν το παλαιό-κλίμα και την παλαιό-εδαφολογία. Από τα τέλη του 17ου αιώνα μελέτησαν τις παλινδρομικές κινήσεις των παγετώνων που γινόντουσαν κάθε περίπου 120.000 χρόνια, αρχής γενομένης από τα μέσα του Τεταρτογενούς, ήτοι, περίπου, πριν 1.000.000 χρόνια. Την αιτία δεν την γνώριζαν.
 
Το 1942 οι Γερμανοί συνέλαβαν και φυλάκισαν στο Βελιγράδι έναν διάσημο Σέρβο αστροφυσικό ονόματι Milancovitch, ο οποίος μελέτησε τις τροχιές της Γης γύρω από τον ήλιο. Παρατήρησε ότι όταν η τροχιά της Γης μεταβάλλεται από κυκλική, που είναι σήμερα, σε ελλειψοειδή έχουμε τους παγετώνες των 120.000 ετών, εικόνα 1. Όταν ο άξονας περιστροφής αλλάζει κλίση κάθε 40.000 χρόνια, έχουμε πάλι μια παγετώδη περίοδο (εικόνα 1).