MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

«Επικίνδυνο σφάλμα» – Τι γράφουν στην Τουρκία για την γκάφα της κυβέρνησης με τους απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες

«Το λάθος που προκάλεσε κρίση στην Ελλάδα» λέει η Haber και δημοσιεύει ζουμαρισμένη φωτογραφία του απόρρητου χάρτη!
 
Θέμα και στα τουρκικά ΜΜΕ έγινε η γκάφα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη δημοσιοποίηση απόρρητων στρατιωτικών χαρτών, μετά από την επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες, μετά από της εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο όπου μαινόταν το πύρινο μέτωπο.
 
«Το λάθος που προκάλεσε κρίση στην Ελλάδα. Το υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε κατά λάθος μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις» γράφει η τουρκική Haber.
 

Η αυταπάτη της ελευθερίας του λόγου

Ενώ η καταστολή στις δικτατορίες είναι προφανής, λόγω της χρήσης βίας, στη Δύση διενεργείται χειρουργικά, με «νυστέρι» – επειδή είναι σημαντικό να παρέχεται στους ψηφοφόρους η ψευδαίσθηση ότι, η ελευθερία της έκφρασης υπάρχει και βασίζεται στην ελευθερία της σκέψης. Εν προκειμένω, τα δυτικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά ως «παραισθησιογόνα» – οπότε πολύ σωστά τα επικροτεί ο οποιοσδήποτε λάτρης του τσίρκου..

«Εκτός από το 40% ,υπάρχει κι ένα 60% που η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να περιφρονεί»

Φωτογραφία ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
 
Η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει καταστροφικά! Και δεν μπορεί να επικαλεστεί καν ότι …παρέλαβε χάος από τους προηγούμενους! Το χειρότερο είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δεχτεί ισχυρότατα πλήγματα από την καταστροφική «επανεκκίνηση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη…Πρώτα οι εκρήξεις στην Αγχίαλο και αμέσως μετά η «επικοινωνιακή διαχείριση»…
 
Το επιχείρημα «μας ψήφισε το 40%» ακούστηκε από τις πρώτες ώρες της επανεκλογής Μητσοτάκη. Μόνο που όπως πάρα πολύ εύστοχα επισημαίνει σε κείμενο του ο Αντιναύαρχος ε.α Χρήστος Καραδήμας, υπάρχει κι αυτό το 60% που δεν ψήφισε υπέρ της επανεκλογής και σίγουρα δεν μπορεί κανένας να το περιφρονεί. Ειδικά η κυβέρνηση…