MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Δυστυχώς, αυτό είναι το επίπεδό μας! – Τι έψαξαν οι Έλληνες το 2018 στην Google;

Tις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησής της τη φετινή χρονιά, οι οποίες αναδεικνύουν ό,τι κέντρισε το ενδιαφέρον τους έδωσε στη δημοσιότητα Google.

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις το 2018 υπήρξαν κατά σειρά οι εξής: 

Οι Γάλλοι δεν διαμαρτύρονται μόνο για τους φόρους στα καύσιμα…

Με έναν τόσο θετικό στόχο… προς τι η αναδίπλωση; 

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στη Γαλλία φαίνεται να έχουν προκαλέσει έκπληξη σε όλους, ιδίως στη γαλλική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Macron φαίνεται να είχε υποτιμήσει αρχικά τις διαδηλώσεις και την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, όμως στην πορεία υπέκυψε....
Το γιατί υπέκυψε είναι ακόμη ένα ερώτημα.

Και αυτό διότι η ίδια κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον στροφή.

Έθνος και κράτος

Εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα του κράτους, το οποίο μας χρεοκόπησε, μας εξευτέλισε, μας κατέστρεψε και μας διέσυρε πολλές φορές διεθνώς, πολύ φοβόμαστε πως θα χαθούμε ως Έθνος – παρά το ότι εμείς δώσαμε τα φώτα στην Ευρώπη και βιώσαμε το Διαφωτισμό πάνω από 2.000 χρόνια πριν.

Άρθρο 

Εισαγωγικά, οφείλουν να γίνονται κατανοητές οι διαφορές μεταξύ εννοιών, ειδικά όταν είναι τόσο σημαντικές σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως το κράτος και το Έθνος – όπου πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που δεν πρέπει να τα συγχέει ποτέ κανείς. Στα πλαίσια αυτά τα εξής:

ΔΝΤ: Έρχεται καταιγίδα- δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες

Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την παγκόσμια οικονομιά προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκφράζει ανησυχία για το εάν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες έχουν επαρκή εργαλεία στη διάθεσή τους να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα.

Το Ταμείο καλούσε τις κυβερνήσεις να «φτιάξουν τη στέγη» κατά την καλοκαιρία των δύο προηγούμενων ετών θύμισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ντέιβιντ Λίπτον, σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο, που οργάνωσε το Bloomberg. Πολλοί δεν ανταποκρίθηκαν.