MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Η Ευρώπη μπορεί να πεθάνει το 2024 – Η Γαλλία πυροδοτεί την επόμενη κρίση του ευρώ με δύο μηχανισμούς μετάδοσης

Σύμφωνα με τους FT, η Γαλλία βρίσκεται σε οικονομικό χάλι…
 
«Η Ευρώπη μας είναι θνησιγενής, μπορεί να πεθάνει», προειδοποίησε ο Emmanuel Macron στα τέλη Απριλίου.
 
Ποιος να το ήξερε ότι μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα ο πρόεδρος της Γαλλίας θα άρχιζε να «επιβεβαιώνει» την άποψη του, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές που απειλούν να βυθίσουν ολόκληρη την ΕΕ σε μια δυνητικά θανάσιμη κρίση; 

Σύμφωνα με τους Financial Times, επί του παρόντος, η παγκόσμια προσοχή εστιάζεται στα άμεσα πολιτικά δράματα στη Γαλλία.
 

Τα καρτέλ κάνουν τη δουλειά τους και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα…

Η κυβέρνηση αποφάσισε να φορολογήσει κατά 33% τα υπερκέρδη των δύο διυλιστηρίων. Το ερώτημα πώς και γιατί προέκυψαν αυτά τα υπερκέρδη, θεωρούν πως δεν τους αφορά και δεν χρειάζεται να μάθουμε. Δεν υπέπεσε στην αντίληψη τους ότι η Ελλάδα εδώ και καιρό είναι η ακριβότερη χώρα στην ΕΕ στα καύσιμα.
 
Κάνουν ότι δε βλέπουν την εκτεταμένη συγκρότηση καρτέλ σε όλη την αγορά χωρίς να λειτουργεί καμιά ανεξάρτητη αρχή για αθέμιτο ανταγωνισμό. Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία σε συνεννόηση με τους πανίσχυρους ιδιοκτήτες των δύο διυλιστηρίων για να πάρουν από το 33% των φόρων περίπου 300 εκατομμύρια που θα μοιραστούν εν καιρώ (!) στους χαμηλοσυνταξιούχους όπως είπαν.