MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ζώνη ασφαλείας μέσα στην Τουρκία

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Ο παραλογισμός του πολέμου χτυπάει επίμονα και πάλι την πόρτα μας 74 χρόνια μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που στοίχισε στην ανθρωπότητα περισσότερα από 60 εκατομμύρια νεκρούς συνανθρώπους μας και στην Ελλάδα περισσότερους από 400.000 – το συντριπτικό τους ποσοστό άμαχοι πολίτες.

“Γιαλαντζί” εμπάργκο όπλων στην Τουρκία! Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

Άνευ πρακτικής ουσίας ενδέχεται να παραμείνει η απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης για ακύρωση των μελλοντικών συμβολαίων για την «εξαγωγή οπλικών συστημάτων στην Άκγυρα». Η μελλοντική ρήτρα στο εμπάργκο δεν πρόκειται να εμποδίσει ούτε την τουρκική προέλαση στη Βόρεια Συρία ούτε και την τροφοδοσία σε όπλα βάσει των ισχυόντων, παλαιών συμβολαίων, που εξακολουθούν και θα εξακολουθούν για πολύ χρόνο ακόμη να εκτελούνται. 

Οι Ευρωπαίοι είναι κότες: Άσφαιρες και υποκριτικές οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας


Το ζήτημα ήταν η Τουρκία να μην εισβάλει εξ αρχής ούτε στη Συρία, ούτε στην κυπριακή ΑΟΖ. Τώρα πια, που το κακό έγινε και μάλιστα κατ’ επανάληψη, είναι σαν να συρόμαστε απρόθυμα σε ένα παιχνίδι ισχύος έχοντας δεχτεί γκολ από τα αποδυτήρια.

Σαν να παίζουμε κατενάτσιο απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πάντοτε την πρωτοβουλία των κινήσεων όχι επειδή μπορεί αλλά επειδή κάποιοι του το επέτρεψαν και συνεχίζουν να του το επιτρέπουν. 

Στημένα ρεπορτάζ με λεφτά του Ερντογάν

Τεράστιο θέμα με δημοσιογραφική αποστολή τριών μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ

■ Η βαρύτατη καταγγελία του έγκυρου Νίκου Μελέτη (της ΕΡΤ) για πληρωμένο ταξίδι προπαγάνδας και η κυνική επιβεβαίωση από την πρεσβεία της Τουρκίας 

Mείζον θέμα προκύπτει από τη δημοσίευση στημένων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρεπορτάζ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που ο τουρκικός στρατός εξολοθρεύει τους Κούρδους – θέμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική δημοσιογραφία, την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως τα ρεπορτάζ αυτά όχι μόνο είναι στημένα, αλλά και «πληρωμένα» από την τουρκική προεδρία.