MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Παναγιώτης Θεωδορακίδης, Για την εκεχειρία πρέπει να εργαστεί η Δύση όχι να στέλνει όπλα

Για την εκεχειρία πρέπει να εργαστεί η Δύση όχι να στέλνει όπλα δηλώνει ο ταξίαρχος ε. α Παναγιώτης Θεωδορακίδης


14 χιλιάδες Ρώσοι νεκροί στην Ανατολική Ουκρανία από το 2014 επιβεβαιώνουν την αποτυχία της Ευρώπης να ελέγξει την κατάσταση με τις εθνικιστικές ομάδες στη Ουκρανία

Μην συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Ουκρανία. Ποιος θα μας επιτεθεί εμάς; Το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ η Τουρκία τονίζει ο Ταξίαρχος; Θα μας επιτεθεί η Ρωσία ή ξανά μια χώρα του ΝΑΤΟ;

Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Δεν διαβουλεύομαι για τέτοια ζητήματα

Την “πριγκηπική” του αντίληψη για την άσκηση της διακυβέρνησης ξεδίπλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ξεκαθαρίζοντας ότι τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει μόνος του και ότι δεν πιστεύει στην χρησιμότητα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Δικαιολόγησε την στάση του για εμπλοκή στην ουκρανική κρίση με την επίκληση της ηθικής και του διεθνούς δικαίου και την συνέδεσε με τα εθνικά θέματα.


Εμφανίστηκε έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στην ουκρανική κρίση και αναγνώρισε ότι θα υπάρξει οικονομικό κόστος από τις επιπτώσεις στο ενεργειακό. Παράλληλα δήλωσε έτοιμος για συνάντηση με τον Ερντογάν επαναλαμβάνοντας την αναθεωρητική άποψη για “μεγάλες διαφορές με την Τουρκία”. Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να εμφανιστεί ότι ηγείται του αντιρωσικού μετώπου και να πιστωθεί τα όποια πολιτικά οφέλη.