MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Βουλιάζει στις... ντροπολογίες που ψήφισε νύχτα

Έλενα Βαρίνου
 
Παρότι κατακεραύνωνε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τον ίδιο δήθεν λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνά όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του Μαξίμου στη Βουλή με έκτακτες, κατεπείγουσες και νυχτερινές τροπολογίες, που τώρα τον πλήττουν σαν μπούμερανγκ ● Μέσω αυτών άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ και μείωσε τα τυπικά προσόντα του διοικητή της για να διορίσει στη θέση τον εκλεκτό του, Π. Κοντολέοντα ● Το μόνο που κατάφερε είναι να μείνει μονάχα το δικό του πορτρέτο στο κάδρο των υποκλοπών.

Σε ποια καυτά ερωτήματα δεν απαντούν οι “μεταναστοπατέρες”

Το περιστατικό στη νησίδα του Έβρου και οι μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών στα Κύθηρα επαναφέρουν στην επικαιρότητα το μεταναστευτικό πρόβλημα και το πως αυτό συνδέεται με την ελληνική εθνική ασφάλεια. Αφήνοντας στην άκρη τους “μεταναστοπατέρες”, αξίζει να εστιάσουμε σε όσους καλοπροαίρετα αντιδρούν σε τέτοιες ανησυχίες.


Το βασικό επιχείρημα που προβάλουν είναι ότι η αιτία για τη μαζική παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη είναι η επιθετική πολιτική της Δύσης. Τόσο στο παρελθόν, δια της αποικιοκρατίας, όσο και σήμερα δια των στρατιωτικών επεμβάσεών της, έχει αποδομήσει πολλές χώρες, από τις οποίες έρχονται οι μετανάστες. Οι ευθύνες αυτές φυσικά υπάρχουν. Όμως, η σημερινή αντίληψη περί “ανοιχτών συνόρων” αποτελεί ενιαίο μέγεθος με τις αντιλήψεις που προώθησαν την Αποικιοκρατία, ενώ οι επιθέσεις εναντίον του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας υποστηρίχθηκαν εν πολλοίς από τους “μεταναστοπατέρες”. Το επιχείρημα είναι γνωστό: σ’ αυτές τις χώρες κυβερνούσαν δικτάτορες και έπρεπε να επιβληθεί η “δημοκρατία” δια των όπλων!

Εις υγείαν των κορόιδων

Οι πολυεθνικές και τα κάθε είδους καρτέλ, με την έμμισθη στήριξη των πολιτικών, έμαθαν καλά το «παιχνίδι» και θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν εις βάρος των Πολιτών, μέσω των κρατών – αφού έχουν πια διαπιστώσει πως σκύβουν το κεφάλι και δεν αντιδρούν, μη κατανοώντας ενδεχομένως πως το κράτος είναι οι ίδιοι.


«Καίνε» οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο - Μεγάλες οι αυξήσεις στις τιμές των παρόχων

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον επόμενο μήνα


Σε υψηλά επίπεδα και με μεγάλες αυξήσεις έρχονται τα τιμολόγια ρεύματος, για τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνουν από αργά χθες το βράδυ οι προμηθευτές και όπως αναμενόταν λόγω της σημαντικής ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου.
 
Οι υψηλές τιμές της ενέργειας για τον Σεπτέμβριο οφείλονται στην άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η οποία είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, ενώ και η ξηρασία στην Ευρώπη που έριξε τη στάθμη των ποταμών και εμπόδισε τη λειτουργία των πυρηνικών και θερμικών μονάδων συμπαρασύρει τα τιμολόγια ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.όπως αναμενόταν διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος