MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Η σύμβουλος του Μπάιντεν, Βικτόρια Νούλαντ, παίρνει μια γεύση από το δικό της φάρμακο στο Νίγηρα

Ο έκπτωτος πρόεδρος του Νίγηρα Μοχάμεντ Μπαζούμ βρίσκεται περιορισμένος στο σπίτι του, η δημοκρατία της χώρας του κρέμεται από μια κλωστή και η κυβέρνηση Μπάιντεν ξαφνικά αντιμετωπίζει μια πικρή κρίση δυσπεψίας.

Ο Πρόεδρος Μπαζούμ, ο υποστηριζόμενος από τη Δύση ηγέτης του Νίγηρα, δεν μπορεί να μασάει τα λόγια. Σε ένα πρόσφατο άρθρο για την Washington Post, κατήγγειλε την ιδιότητά του ως «όμηρου» και προειδοποίησε για τις τρομερές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει μια εξεγερμένη στρατιωτική φατρία στην κοινωνικοπολιτική πρόοδο του έθνους του, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει πως για τα δυτικά συμφέροντα είναι σοβαρά κίνδυνος αν φτάσει η Βάγκνερ.

Αυτή η πολιτική ανατροπή απειλεί να στείλει κυματισμούς σε όλη την περιοχή και πέρα ​​από αυτήν, εγείροντας ανησυχίες για την τύχη της νεαρής δημοκρατίας του Νίγηρα. Ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακατεύεται από δυσφορία για αυτές τις εξελίξεις, κανείς δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει την περίεργη διστακτικότητα να χαρακτηρίσει αυτή τη δοκιμασία ως προς αυτό που είναι: πραξικόπημα.
 

Μπελέρης: «Φρένο στη λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας»!

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Χειμάρρας ζητούν την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Φρ. Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του 
 
Η άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρ. Μπελέρη, αποτελεί το αίτημα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήθεί σήμερα, Δευτέρα 14/8, με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» στην πόλη, με φόντο την τρίμηνη προθεσμία που εκπνέει βάσει του Αλβανικού εκλογικού νόμου για την ορκωμοσία του.
 
Η προθεσμία για την ορκομωσία του Φρ. Μπελέρη - ο οποίος θα μπορούσε να ορκιστεί και μέσα από τη φυλακή - , εκπνέει, κάτι που σημαίνει πως η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μπορεί να προκηρύξει επανάληψη των εκλογών στη Χειμάρρα.