MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Προειδοποίηση από Druckenmiller: Η φούσκα των πάντων δεν έχει σκάσει – Συμβαίνουν τρομερά πράγματα, παίξτε άμυνα…

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Stanley Druckenmiller δεν πιστεύει ότι η φούσκα έχει διαλυθεί 
 
Η «φούσκα των πάντων» σε ό,τι αφορά τα αξιόγραφα παγκοσμίως δεν έχει σκάσει, παρά το γεγονός ότι η νομισματική σύσφιξη έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού και έχει περιορίσει τη ρευστότητα, μετριάζοντας τις υπερβολές, επισημαίνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Stanley Druckenmiller.
 
Όπως λέει, «κάθομαι εδώ και κοιτάζω κατάματα τη μεγαλύτερη και πιθανώς πιο διογκωμένη φούσκα περιουσιακών στοιχείων – ξεχάστε ότι έχετε δει ποτέ μέχρι.
Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Συμβαίνουν τρομερά πράγματα.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ:Βουλή υπό τη «Δαμόκλειο σπάθη» των δανειστών

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
 «Κυριακή κοντή γιορτή» φαντάζονται πολλοί συμπολίτες μας καθώς προσέρχονται στις κάλπες της 21η Μαΐου για την ανάδειξη της νέας Βουλής.
 
Μια Βουλή που σύμφωνα με το Σύνταγμα θα είναι απόρροια της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας μέσα από την εκλογική διαδικασία. Μια Βουλή η οποία υποτίθεται ότι θα μπορεί να εκφράσει την κυρίαρχη βούλησή της αποφασίζοντας για το μέλλον της χώρας. Αυτό τουλάχιστον στη θεωρία μιας και στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.