MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Έρευνα: Ο κορονοϊός έγινε 3 φορές πιο μεταδοτικός από ότι πιστεύαμε

Μέχρι σήμερα, θεωρούσαμε από μελέτες στην Κίνα ότι η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού ήταν τέτοια, ώστε κάθε φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλα 2,2 έως 2,7 άτομα. Τώρα μία νέα έρευνα δείχνει ότι στην πορεία της επιδημίας στην Κίνα ο αριθμός αυτός έγινε 4,7 έως 6,6 άτομα. Δηλαδή, έως και 3 φορές μεγαλύτερος,σύμφωνα με το virus.com.gr 

Ποια είναι η σημασία της νέας έρευνας; Δείχνει ότι χωρίς αυστηρά μέτρα καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο ιός μπορεί να έχει έως και 5 ή και 6 φορές μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από την εποχική γρίπη. Γι’ αυτό, λοιπόν, προειδοποιεί κάθε τόσο ο Σ. Τσιόδρας πως αν χαλαρώσουμε και αψηφίσουμε τον ιό, τότε καραδοκεί η καταστροφή…

Τόση απαξίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Με …φωτογραφία η Μέρκελ στη τηλεδιάσκεψη κορυφής, έβαλε ταφόπλακα στο “όνειρο”

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Copyright: European Union

Με …φωτογραφία εμφανίστηκε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην τηλε-σύνοδο κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Αντί να εμφανιστεί “live” όπως όλοι οι συνάδελφοί της, προτίμησε να μείνει αόρατη! Πίσω από τη γνωστή φωτογραφία με το μπλε σακάκι.

Reuters: Δεν επηρεάζει η κρίση του κορωνοϊού τις ιδιωτικοποιήσεις της Ελλάδας

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει πλειοψηφικά μερίδια στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου και Βόλου

Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει πλειοψηφικά πακέτα σε τέσσερις λιμένες, στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποίησης που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της, αφού η χώρα αποχώρησε από τα προγράμματα διάσωσης το 2018, σύμφωνα με έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ.

ΟΗΕ: Η πανδημία είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο

Η πανδημία του Covid-19 είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας την ανησυχία ότι ενδέχεται να προκύψουν περισσότεροι πόλεμοι στον κόσμο.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους για το τι προκάλεσε αυτό τον χαρακτηρισμό της «χειρότερης παγκόσμιας κρίσης από την ίδρυση του ΟΗΕ» πριν από 75 χρόνια, ο Γκουτέρες απάντησε ότι είναι «ο συνδυασμός μιας απειλητικής νόσου που αφορά τους πάντες και ο οικονομικός αντίκτυπος που οδηγεί σε μια πρωτοφανή ύφεση στο πρόσφατο παρελθόν».

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm.

31 Μαρτίου 2020

Με θέμα : Virus, Εξελίξεις