MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ακούγονται οι ρωγμές του παγκόσμιου κραχ – Η Fed έφτασε στα όρια τις τράπεζες και τα ομόλογα, το 5% η κόκκινη γραμμή

Οι αναλυτές περιγράφουν γλαφυρά ότι το σύστημα έφτασε στα όρια του  

Αυτός ο ήχος σπασίματος στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν είναι το τυπικό είδος διακοπής, όπου η μία ή η άλλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σπάει και υποχωρεί. 
 
Αντίθετα, αυτό είναι περισσότερο ένα διάλειμμα σε ένα αφήγημα που έχει όμως εκτεταμένες επιπτώσεις.
 
Το εν λόγω αφήγημα είναι αυτό όπου η Federal Reserve διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά και όλοι στη Wall Street μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς.

Αλλά αυτό άλλαξε. 

Στη θέση της έρχεται ένα σενάριο κατά το οποίο τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο, μια ιδέα που οι αξιωματούχοι της Fed προσπάθησαν να κάνουν την αγορά να αποδεχθεί και την οποία οι επενδυτές μόλις τώρα αρχίζουν να απορροφούν.

Ιστορικές εξελίξεις στις ΗΠΑ – Χωρίς πρόεδρο η Βουλή των Αντιπροσώπων, το παρασκήνιο με Biden, ενωτικός ο Trump και η Goldman Sachs

Δύσκολη η αποστολή του επόμενου προέδρου της Βουλής, αφού θα πρέπει να ξαναψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις δαπάνες της κυβέρνησης 
 
 Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σιώπησε το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου 2023.
 
«Το γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών κηρύσσεται κενό», δήλωσε ο Steve Womack, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Αρκάνσας, καθώς διάβασε τα αποτελέσματα της ιστορικής ψηφοφορίας.
 
"Και τώρα τι;", ακούστηκε από την αίθουσα. 

Ήταν ένα ερώτημα που έφτασε σε όλη την Ουάσιγκτον το απόγευμα της Τρίτης, αφού η Βουλή έκανε το άνευ προηγουμένου βήμα απομάκρυνσης του Κevin McCarthy, από την προεδρεία της Βουλής - βυθίζοντας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σε αναταραχή και σταματώντας τη νομοθετική διαδικασία στο Καπιτώλιο.