MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Τα 11 λεπτά που δεν συγκλόνισαν τον κόσμο και ο πόλεμος φθοράς των ΗΠΑ κατά Ρωσίας-Σ.Καλεντερίδης

Για την ομιλία Πούτιν είχαν γραφτεί πάρα πολλά μέρες πριν την εκφωνήσει. Κάποιοι έγραψαν ακόμη και για τη…συντέλεια του κόσμου. Η ομιλία Πούτιν κράτησε 11 λεπτά, δεν είχε κάποια συγκλονιστική ανακοίνωση αλλά είχε μηνύματα. Αυτά αναλύει ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο Miliatre.ge. Ο κ.Καλεντερίδης σχολιάζει τη στάση της Δύσης που προσπαθεί να επεκτείνει χρονικά τον πόλεμο φθοράς κατά της Ρωσίας. Όμως είναι ένας πόλεμος φθοράς που αφορά και στην Ουκρανία,αλλά και στην ανύπαρκτη Ευρώπη. Ποιος απ ΄ όλους θα αντέξει και ποιος θα καταρρεύσει; Τέλος μιλά για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον. Ποιο μπορεί να είναι το κέρδος από αυτή την επίσκεψη;
 

Αλαζόνες, ανάλγητοι και κυνικοί!

«Τζαμπατζήδες» όσοι δεν έχουν για το ρεύμα, «ψεκασμένοι» όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, «λαϊκιστές» όσοι ζητάνε μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, «ρωσόφιλοι» όσοι διαφωνούν με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία...

Η αλαζονεία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καλλιεργεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτή η αλαζονεία σε επίπεδο υπουργών και βουλευτών εκφράζεται με δηλώσεις κυνισμού και αναλγησίας όχι απέναντι στον πολιτικό τους αντίπαλο, αλλά κυρίως απέναντι στην κοινωνία, που μαστίζεται δυόμισι χρόνια τώρα από την πανδημία, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
 

Ομαδική αγωγή από επαγγελματίες για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


Ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος σχεδιάζουν να καταθέσουν οι επαγγελματικοί κλάδοι με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια σημερινής ενημερωτικής εσπερίδας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και με δεδομένο τις συλλογικές αγωγές που έχουν ήδη ξεκινήσει και κατατίθενται στα δικαστήρια από ενώσεις καταναλωτών.