MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Καλεντερίδης : Αναγκαία η στρατηγική αποτροπής! Αλλιώς η εθνική καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από τη μικρασιατική

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr Σάββας Καλεντερίδης υποστήριξε ότι η Ελλάδα χωρίς στρατηγική βάθους παρακολουθεί και πάλι την Τουρκία που μετά την συμφωνία με την Τρίπολη της Λιβύης, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το Αιγαίο μέχρι νότια της Κρήτης

Η Τουρκία σπεύδει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό φοβούμενη ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης θα πέσει σε λίγες εβδομάδες.

Το εντυπωσιακό όμως που καταγγέλλει είναι πως οι ελληνικές κυβερνήσεις , ακόμη και σήμερα σιωπούν, όταν από τον εναέριο τους χώρο περνάνε παραδόξως πολεμοφόδια αλλά και μαχητές του ISIS από την Τουρκία για συνδρομή στη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Tα τέσσερα μεγάλα πρόβληματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η γειτονιά είναι φωτιά!

Νίκος Δένδιας (Α) και Νίκος Χριστοδουλίδης
(Δ) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ)
της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Photo via Twitter, @NikosDendias
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ 

Αρκετά πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίον καιρό και όχι μόνο αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά. Ο κόσμος αλλάζει και αυτό είναι οφθαλμοφανές σε κάθε περιφέρεια του πλανήτη. Αυτή η αλλαγή είναι συστημική και τα κέντρα ισχύος πληθαίνουν. 

Κάθε κράτος σε αυτήν τη διαδικασία αλλαγής, προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτήν τη ρευστότητα. Αυτή η διαδικασία αλλαγής έχει ξεκινήσει λίγο λιγότερο από τρεις δεκαετίες και φτάνει στο αποκορύφωμά της. 

Η «ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ» ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ

Ο George Sorosz, ο γνωστός Σόρος, χρηματοδοτεί στην Ελλάδα αφειδώς όχι μόνο ανθελληνικές οργανώσεις, όπως το Helsinki Committee αλλά και άλλες που σκοπό έχουν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδoς. Επίσης χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Geoffrey Παπανδρέου. 

Υπάρχει μια συνομοταξία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που η δράση τους κινείται στη «Ζώνη του Λυκόφωτος». Πρόκειται για εκείνες τις ΜΚΟ που δεν κάνουν τίποτ’ άλλο παρά να συντάσσουν εκθέσεις περί ύπαρξης «τουρκικής», «μακεδονικής», «τσάμικης» και «βλάχικης» μειονότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις, δεν διστάζουν επίσης να κατηγορήσουν την ελληνική Πολιτεία για παραβίαση «των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», κάνοντας λόγο στα κείμενά τους για ελληνικό σοβινισμό, εθνικιστική υστερία και απάνθρωπη μεταχείριση των λαθρομεταναστών. 

Κλιμακώνονται οι απειλές για την Ελλάδα

Ενώ η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το βίαιο εποικισμό της από την Τουρκία στα πλαίσια του υβριδικού-μεταναστευτικού πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον μας, χωρίς να υιοθετεί τις λύσεις που υπάρχουν, αντιμετωπίζοντας επί πλέον τον κίνδυνο του ακρωτηριασμού της, ενδεχομένως μέσω στρατιωτικής εισβολής, η κυβέρνηση ασχολείται με κομματικούς επικοινωνιακούς σκοπούς – τεκμηριώνοντας πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Το άκρον άωτο της κυβερνητικής αναλγησίας δε είναι η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων – όπου οι προϋποθέσεις του άρθρου 4 στο νομοσχέδιο είναι κυριολεκτικά εξωπραγματικές, με προβλήματα αντισυνταγματικότητας και ακυρότητας. Μεταξύ άλλων τίθεται ως προϋπόθεση να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση σε ένα από τα δύο τελευταία έτη – γεγονός που αποκλείει σχεδόν όλους τους εκτός Ευρώπης Έλληνες, οι οποίοι είναι πολύ περισσότερο Έλληνες από τους κατοίκους της χώρας.