MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο αρπακτικός κρατισμός

του Κώστα Χριστίδη

Η παγίδα αυτή οφείλεται στην ύπαρξη "οικονομικών θεσμών εκμετάλλευσης" (extractive institutions), όπως: απουσία σταθερού νομικού πλαισίου, επισφαλή δικαιώματα ιδιοκτησίας, προβληματική λειτουργία αγορών με υψηλά εμπόδια εισόδου και άνισο ανταγωνισμό εξαρτώμενο εν πολλοίς από την δυνατότητα πρόσβασης και επηρεασμού των πολιτικών ηγεσιών που κανονίζουν (εποπτεύουν, παρεμβαίνουν, ‘’ρυθμίζουν’’) την λειτουργία της οικονομίας.

Κυβέρνηση Σαμαρά: Το ξίφος της κόβει το νερό και το σπαθί της το χιόνι*

Μιλάνε οι ανίκανοι; Βεβαίως και μιλάνε. Και μάλιστα σύμφωνα με τον Γάλλο συγγραφέα Pascal Bruckner «το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε»… Και το χειρότερο από όλα, θα συμπληρώσουμε εμείς, είναι ότι κυβερνάνε και κράτη. Δείτε την χώρα μας. Και προφανώς το μέγεθος της ανικανότητας πηγαίνει μαζί και με το πόσο πολύ μιλάει ο ανίκανος. Δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους… 

Φταίνε οι ''νοικοκυραίοι''...

Κατόπιν ''ωρίμου σκέψεως'' το blog αποφάσισε πως δεν του φταίει η κυβέρνηση (ή, μόνον η κυβέρνηση)!

Αυτοί προδότες είναι την δουλειά τους κάνουν, την προδοσία τους επιτελούν.

Του φταίνε οι ''νοικοκυραίοι''. Αυτή η μεσαία λεγόμενη τάξη, 

..κατά βάθος ένα συνονθύλευμα ανθρώπων διαφόρου πολιτιστικού και πολιτισμικού επιπέδου και παιδείας, χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, και με συγκολλητική τους ουσία το πάθος τους για χρήμα, την πρεμούρα τους για κοινωνική ''άνοδο'', και τον φιλοτομαρισμό τους.

Εκτέλεση σχεδίου «αλλαγής λαού» στην Ελλάδα

Η «δημοκρατία» είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης που διαπίστωσε, από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου και το Μνημόνιο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά εργαλεία για την εκτέλεση ενός σχεδίου «αλλαγής λαού» στην Ελλάδα.

Σε μερικούς αυτή η φράση ήχησε ακραία, συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, αβάσιμη, ίσως και εμπαθής προς το πρόσωπο του... λαοπρόβλητου «ηγέτη» Γιώργου Παπανδρέου.

Η μεγάλη απάτη κατά της Ελλαδας - συγκλονιστική τοποθέτηση στο RT ...

Ο οικονομικός αναλυτής Rodney Shakespeare στο Russia Today ξεμπροστιάζει την Τροίκα και την Φασιστοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ενώση σε ένα βίντεο που πρέπει να δούν όλοι οι Ελληνες....

Τζίμης Πανούσης: Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης, που δεν έβαλε κανέναν δοσίλογο στη φυλακή

Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις αυτήν την όχι και τόσο συνηθισμένη συνέντευξη του Τζίμη Πανούση, αν είναι να μην τη διαβάσεις ολόκληρη.

Για τον κόσμο που δεν είναι εφησυχασμένος:

“Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο κόσμος κάθεται εφησυχασμένος στον καναπέ. Αυτά είναι γελοιότητες που ακούμε χρόνια. Τα ίδια ακριβώς λέγανε πριν το Πολυτεχνείο. Ότι ο κόσμος είναι εφησυχασμένος, γιατί τότε τα κομματόσκυλα και η Αριστερά ετοίμαζαν μια λάιτ χούντα με τον Παπαδόπουλο και το Πολυτεχνείο τους χάλαγε τη σούπα. Όταν είδαν ότι ο κόσμος μαζεύεται στο Πολυτεχνείο, έτρεξαν και τον καπελώσανε, τα γνωστά που κάνουν παντού. Στην ουσία, τα δήθεν αριστερά κόμματα δουλεύουν ως πυροσβέστες. Ο ρόλος τους είναι τρομακτικός.