MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Λαλίστατος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία. μόνο για την Τουρκία παραμένει προκλητικά σιωπηλός

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτεμπεργκ σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι η Ρωσία υποτίμησε την αντίσταση της Ουκρανίας, ενώ εκ παραλλήλου υπερτίμησε τις δικές τις στρατιωτικές δυνατότητες και γι’ αυτό σήμερα αναγκάζεται να αναμορφώσει τα σχέδια της. Σημείωσε επίσης ότι πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, με πρώτες τις ΗΠΑ τον Καναδά και το Ηνωμενο Βασιλειο, έχουν ενισχύσει σημαντικά, μέσω της παροχής αμυντικών οπλικών συστημάτων, τις στρατιωτικές ικανότητες της Ουκρανίας.


Ο … «στρατηγός» Στόλντεμπεργκ πάντα σιωπηλός για όσα διαπράττει η Τουρκία, δεν έγινε τελικά τραπεζίτης στη χώρα του, όπως έλεγαν οι πληροφορίες και πήρε ένα χρόνο παράτασης στη θέση του. Μάλλον ως…επιτυχημένος αν κρίνουμε από το τι έχει καταφέρει το ΝΑΤΟ και στην κρίση με την Ουκρανία. Οι αμυντικές βιομηχανίες ανά τον κόσμο ανοίγουν σαμπάνιες και η Συμμαχία μετά από χρόνια αναζήτησης βρήκε αντίπαλο.

«Σφάζει» Κ.Μητσοτάκη η Κομισιόν: Η ποιότητα διακυβέρνησης στην Ελλάδα βρίσκεται στα τάρταρα!

Ένα ακόμη ηχηρό «ράπισμα» στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη


«Χαστούκι» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η μελέτη που δημοσιεύει η Κομισιόν και αφορά την ποιότητα της διακυβέρνησης ανά τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Ποιότητας της Κυβέρνησης (EQI) καταγράφει τις εμπειρίες των μέσων πολιτών σε ορισμένους τομείς που σχετίζονται: με τη διαφθορά, την ποιότητα και την αμεροληψία τριών βασικών δημόσιων υπηρεσιών – υγείας, εκπαίδευσης και αστυνόμευσης – στην περιοχή διαμονής τους, και τα παρουσιάζει από το 2010. Η έρευνα του 2021 συγκέντρωσε στοιχεία, κατάγραψε απόψεις και διαπίστωσε καταστάσεις σε μία σειρά από τομείς σε κάθε περιοχή: για τη δημόσια φροντίδα υγείας, την εκπαίδευση και την επιβολή του νόμου. Στην έρευνα συμμετείχαν 129.000 ερωτηθέντες από 208 περιοχές στα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ.
 

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης λέει σε όλα ναι αλλά δέχεται από παντού απανωτές σφαλιάρες

Η φλύαρη και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο συμπυκνώνεται σε μια ομολογία:


Ευάγγελος Αντώναρος

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΕ.

Είναι ομολογία ανεπάρκειας, αδυναμίας κι αποτυχίας από έναν πρωθυπουργό που μας έλεγε ότι ήταν Αρίστος και μπορούσε να διαχειριστεί κάθε κρίση.
 
Πλήρης αποτυχία. Σε όλα τα επίπεδα. Σε όλα τα πεδία.

Κι όχι μόνο αυτό: Έριξε τα βέλη του εναντίον των θαρραλέων πρωθυπουργών Ισπανίας και Πορτογαλίας (βλέπετε είναι σοσιαλιστές κι οι δυό!) που στο Συμβούλιο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας έδωσαν μάχες κι απέσπασαν ειδικές ελευθερίες δράσης για τις χώρες τους. Ντροπή!