MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Από 10 χιλιάδες ευρώ ενίσχυση σε κάθε “μετανάστη” για την αντικατάσταση του Έλληνα..

Σύμφωνα με το νέο μεταναστευτικό Νομο που κατέθεσε η Ευρωπαική Επιτροπή θα παίρνουν 10.000 ευρω κατα κεφαλή οι “μεταναστες” και οι συγγενείς τους που μπήκαν απο ξηρά η θάλασσα στην Χώρα μας (Ελλάδα) και σε κάθε Χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης….Οι περισσότεροι ξέρουμε οτι βρίσκονται στην Ελλάδα!!


Την ωρα που ο ΕΛΛΗΝΑΣ ειναι στην ΠΕΙΝΑ στα ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ με ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με ΑΝΕΡΓΙΑ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ τους “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” με 10 χιλιάδες ευρώ έκαστο για την αντικατάσταση μας ..

Η μετατροπή των Ελλήνων σε μάζα ηθικά και εθνικά απαίδευτη

”Ω Μούσα, εσύ κάθε θρασύ μερεύεις ήχο / στο θαλασσί γράφεις χρυσή αυγή : το στίχο…”

Το ”τεφρό βράδυ” του Ρίτσου με βρήκε να γράφω μέχρι περασμένα μεσάνυχτα. Κι όταν σταμάτησα να ανασάνω λιγάκι, πριν να πέσω να κοιμηθώ, έκανα ένα γρήγορο πέρασμα – όπως το συνηθίζω – για να διαβάσω τα σχόλια που γράφουν οι αναγνώστες κάτω απ’ τα διαδικτυακά κείμενα γνώμης των οικείων μου ιστοσελίδων.

Δυο χτυπητές γλωσσικές επισημάνσεις με έκαναν να σκεφτώ πως η κατάσταση με τον αναλφαβητισμό επιδεινώθηκε περαιτέρω. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τις αλλεπάλληλες κρίσεις που υφίσταται την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον, η ελληνική κοινωνία.

Έχει να κάνει με ένα κράμα αρνητικών δεδομένων που συνδυάζουν την γλωσσική ανεπάρκεια λόγω πλημμελούς εκπαίδευσης και την αδυναμία του κόσμου να συζητήσει με επιχειρήματα κι όχι με ύβρεις, αφορισμούς και συνθήματα.

Η χαμένη τιμή της Ευρώπης στην Τουρκία του Ερντογάν

Του Μιχάλη Ψύλου


από την εφημερίδα Δημοκρατία

Να μια θαυμάσια ευκαιρία για την Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ που μεταβαίνουν αύριο στην Αγκυρα για να συναντήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον Ερντογάν να επισκεφθούν στις … φυλακές τον βουλευτή του φιλο-Κουρδικού HDP, Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου . Πρόκειται για τον βουλευτή του HDP ,που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών και στερήθηκε της βουλευτικής του ιδιότητας πριν δύο εβδομάδες ,για ένα tweet που είχε κάνει το 2016 υπέρ της ειρήνης με τους Κούρδους!