MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Της ΝΔ το κάγκελο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


Είναι απόλυτα δεδομένο ότι η ΝΔ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τα δημοσκοπικά ποσοστά της συνεχώς παρουσιάζουν πτώση, ιδιαίτερα στην Θράκη και τη Μακεδονία και ακόμη περισσότερο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυσαρεστημένος πολύ από τους εκεί εκλεγμένους γαλάζιους Βουλευτές και σκέπτεται την ανανέωση του ψηφοδελτίου της παράταξης στους δυο παραπάνω αναφερόμενους νομούς.

Δεν είναι πλέον τόσο απόλυτα αρνητικός προς τους "Καραμανλικούς" τους οποίους είχε πετάξει στα "σκουπίδια", όταν μάλιστα Παναγιωτόπουλος, Νικολόπουλος, Τσιτουρίδης, Ντινόπουλος, Καραχάλιος κ.α την Τετάρτη 4 Μαΐου θα συμμετέχουν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με σημαδιακό τίτλο και με αποστολή πολλών μνημάτων: “Ελευθερία παντού”.

Τώρα θέλουν να φιμώσουν και τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα»

Απίστευτη κυβερνητική πρόκληση: Έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην οργάνωση, αφήνοντας υπόνοιες και ζητώντας εξηγήσεις για την έρευνα • Τι έχουν απαντήσει οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» από χθες μέσω της «Εφ.Συν.» • Επιχειρούν να ενεργοποιήσουν συντηρητικά αντανακλαστικά με αναφορές στα Κατεχόμενα της Κύπρου.


Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι αντιμετωπίζει με όρους... βεντέτας το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, ιδιαίτερα με τη στάση της απέναντι σε εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί της ή της ασκούν κριτική.

Ενώ καλά καλά δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», η οποία καταγράφει ότι η Ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας βρίσκεται στα τάρταρα, το Μαξίμου βάλθηκε να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τα όσα αναφέρονται στην έρευνα.