MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ν. Φάρατζ στο "γερμανοκρατούμενο" Ευρωκοινοβούλιο: "Πριν 17 χρόνια που ήρθα εδώ γελάγατε - Τώρα σας κόπηκε το γέλιο"!

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩ-ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ: "ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ" 

Εν μέσω αποδοκιμασιών από τους γερμανόφιλους και Γερμανούς ευρωβουλευτές ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ ευχαρίστησε το ευρωκοινοβούλιο για την «θερμή υποδοχή». 

«Πριν 17 χρόνια που ήρθα εδώ γελάγατε μαζί μας. Δεν βλέπω να γελάτε τώρα. Είστε σε άρνηση», τόνισε. 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι η τελευταία χώρα που θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», εκτίμησε. 

«Βόμβα» Σόιμπλε: Μετά το Brexit η Ε.Ε δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν

( Σ.Σ. : Το πρόβλημα είναι, ότι ξέρουμε ακριβώς το τι κάνετε, πως το κάνετε και γιατί το κάνετε.... )

H Ε.Ε δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση αφού η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Πρόσθεσε δε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. 

Πολωνή πρωθυπουργός: Ολάντ – Μέρκελ δεν αποφασίζουν πλέον στην Ε.Ε.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Σίντλο, αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα του γαλλογερμανικού άξονα Ολάντ- Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι «το γαλλογερμανικό ντουέτο» δεν έχει πλέον αποφασιστικό ρόλο να διαδραματίσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας. 

«Δεν πιστεύω πια ότι το γαλλογερμανικό ντουέτο μπορεί να κάνει κάτι καινούριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε η Σίντλο μιλώντας στο δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι TVP Info. «Η Γαλλία και η Γερμανία λένε: ας εμβαθύνουμε την ολοκλήρωση της ΕΕ. Εμείς, λέμε: όχι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο. Αυτή η ΕΕ δεν υπάρχει πια. Οι Βρετανοί απέρριψαν αυτό το όραμα της ΕΕ στο δημοψήφισμα», συνέχισε η Πολωνή πρωθυπουργός. 

Ο δόκτορας του χάους

Η (γερμανική) Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον μία υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά μία τρομακτική απειλή – ενώ άνθρωποι, όπως ο Δρ. Σόιμπλε, την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και στα όρια της ολοκληρωτικής κατάρρευσης / ηχητικό 

Εκτός από τις αντιδράσεις των απλών Βρετανών Πολιτών απέναντι στις προσπάθειες των διεθνών οργανισμών των ελίτ, επί πλέον σε αυτές των πολιτικών υπηρετών τους, με στόχο να επηρεάσουν το δημοψήφισμα και να τους χειραγωγήσουν, καθώς επίσης εκτός από την επιθυμία τους να διαμαρτυρηθούν εναντίον της απαράδεκτης παντοδυναμίας των αγορών, ο τρίτος λόγος του BREXIT είναι πιθανότατα ο πλέον σημαντικός – επειδή σε αυτόν κυρίως οφείλεται το ότι, η μειοψηφία των επικριτών της ενωμένης Ευρώπης τείνει να μετατραπεί σε πλειοψηφία, την οποία εκμεταλλεύονται ως επί το πλείστον τα ακροδεξιά κόμματα, οδηγώντας στη διάλυση της. 

Καταρρέουν οι Αμερικάνικες Τράπεζες.

4 μόλις μέρες μετά το Brexit και η ρευστότητα στην Αμερική είναι σε οριακά σημεία.Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι διασυνδεδεμένο και η κρίση έχει φτάσει στις Αμερικάνικες Τράπεζες.Η Goldman βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά 3ετίας,ενώ η Citi έκανε βουτιά 12 %.

Η χρηματοπιστωτική κρίση είναι σοβαρή και χρειάζονται επιπλέον πρόσθετα κεφάλαια,σύμφωνα με την FED.