MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Σάββας Καλεντερίδης: Η Δύση θα συνειδητοποιήσει, ότι εξέθρεψε ένα τέρας, την Τουρκία!

Σάββας Καλεντερίδης: Ο σκανδαλώδης αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Γερμανία για το θέμα της Λιβύης. Αποφασισμένος να τορπιλίσει τις εκλογές στη Λιβύη ο Ερντογάν, ο οποίος λέει ασύστολα ψέματα στον τουρκικό λαό. Η Δύση δεν βλέπει το τέρας που εκτρέφει.


Προκαλεί τεράστια ένταση στην περιοχή. Το θέμα του Ευξείνου Πόντου που εκμεταλλεύεται η Τουρκία λόγω της νατοϊκής άσκησης. Το επεισόδιο με το αντιτορπιλικό “Defender” και η δήλωση Πούτιν για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης κι επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή "Εν Θερμώ", στο Έψιλον Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τους Μάριο Χμεϊντάν και Γιάννη Μάλλιο, στις 3 Ιουλίου 2021.
 

Τους ισοπέδωσε: Έχω επιστημονική άποψη, η κυρία βλέπει στο φλυτζάνι» – ΧΑΜΟΣ στον αέρα με Κούβελα

«Κακώς εμβολιαστήκατε», είπε ευθέως στην οικοδεσπότρια


Τα μέσα ενημέρωσης μπερδεύουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας την επιστημονική άποψη καθηγητών, όπως ο κ. Κούβελας ως «διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων», την ώρα που στο Κράτος δεν γίνεται διάλογος μεταξύ των καθ’ ύλην αρμοδίων, αλλά επιβάλλονται συγκεκριμένες πολιτικές.

Αυτή την φορά, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ δεν άντεξε και έβαλε στην θέση της δημοσιογράφο, η οποία προσπαθούσε, κατά περίεργο τρόπο, να τον διακόπτει συνεχώς, μειώνοντας τα λεγόμενά του, ενώ δεν δίστασε να εξηγήσει πως κακώς έκανε το εμβόλιο η τήλε-παρουσιάστρια της εκπομπής.

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.


Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970.

Ο Bezmenov εξηγεί μερικές από τις τεχνικές πάνω στις οποίες εκπαιδευτηκε και τον τρόπο με τον οποίο η σοβιετική προπαγάνδα απλώνεται σε τρίτες χώρες για να υπονομεύσει τους δασκάλους, τους πολιτικούς και τους υπόλοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας – στόχου ώστε οι κάτοικοι να δεχθούν την σοβιετική ιδεολογία.

Το εκδοτικό προνόμιο των εμπορικών τραπεζών

Οι τράπεζες δεν είναι συνηθισμένες επιχειρήσεις, επειδή δεν συγκρίνονται με όλες τις υπόλοιπες – ενώ διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο για το νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα μίας χώρας. Εκτός αυτού, κατανοεί κανείς πολύ καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε περιόδους κρίσης – καθώς επίσης το ότι, πρέπει να ελέγχονται αυστηρά από τα κράτη σε εποχές ανάπτυξης, όπου προσπαθούν να δανείσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν για να κερδίζουν από τα εκδοτικά δικαιώματα και όχι μόνο, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα (εγγυήσεις των δανειοληπτών, προβλέψεις για την οικονομία κοκ.). Εν τούτοις, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως τα εναλλακτικά νομισματικά συστήματα είναι καλύτερα – αφού το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του προβλήματα. Τέλος, ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα όπου, η μη ύπαρξη αξιόχρεων δανειοληπτών μετά την έκρηξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν επιτρέπει την έκδοση χρημάτων από τις εμπορικές τράπεζες, στραγγαλίζοντας τόσο την οικονομία, όσο και τις ίδιες, κατανοεί κανείς πως δεν αρκεί μόνο η ονομαστική διαγραφή του δημοσίου χρέους – αλλά απαιτείται επίσης μία αντίστοιχη του ιδιωτικού.