MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ι.Μάζης εξηγεί τι πραγματικά είναι οι “αμερικανικές κυρώσεις” στην Τουρκία και γράφει για την “αυτοχειρία” μας

Γράφει ο Δρ Ιωάννης Θ. Μάζης

 
Αμερικανικές κυρώσεις και ελληνικοί στρατηγικοί προβληματισμοί…

Για λόγους αντικειμενικότητος, έναντι των αναγνωστών μας θα προβούμε κατ’ αρχήν εις την παράθεσιν της μεταφράσεως του Κειμένου της Αποφάσεως κυρώσεων των ΗΠΑ, συμφώνως προς το Κεφάλαιο 231 του CAATSA «Επιβολή Κυρώσεων στην Τουρκική Διοίκηση Αμυντικών Βιομηχανιών»:


«Σήμερα, [14-Δεκεμβρίου 2020] οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκική Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών (Savunma Sanayii Başkanlığı/SSB) κατ’ εφαρμογήν του Κεφαλαίου 231 του Διατάγματος περί Αντιμετωπίσεως των Ανταγωνιστών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων (CAATSA), καθώς έχει εμπλακεί σε σημαντικές συναλλαγές με την Rosoboronexport (ROE), το βασικό εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας, προμηθευομένη το αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Η SSB είναι ο επίσημος εθνικός φορέας διεκπεραιώσεως των αμυντικών προμηθειών της Τουρκίας [που από το 2018 υπάγεται απευθείας στην τ. Προεδρία] και έχει την αρμοδιότητα αναπτύξεως της [εθνικής/τουρκικής] αμυντικής βιομηχανίας. Κατ’ εφαρμογή της παρούσης, οι ΗΠΑ επιβάλλουν πλήρεις περιοριστικές [οικονομικές] κυρώσεις και [ταξιδιωτικούς] περιορισμούς εκδόσεως visa στον Πρόεδρο της SSB Ismail Demir, στον Αντιπρόεδρο Faruk Yigit, στον Επικεφαλής του Τμήματος Άεράμυνας και Διαστήματος Serhat Gençoğlu και στον Διευθυντή του Προγράμματος Συστημάτων Περιφερειακής Αεράμυνας της SSB Mustafa Alper Deniz.

Γ. Τράγκας: Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που τα κανάλια περιφρουρούν και προωθούν τέτοια απολυταρχική, κυβερνητική πολιτική

Ο Τύπος στην Ελλάδα φιλτράρει την αλήθεια, αποκρύβει ουσιώδη γεγονότα, και προσφέρει πλύση εγκεφάλου!


Κάτι πολύ σάπιο περιγράφεται από τον Τύπο ότι υπάρχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κάτι που «αναπνέει» κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας, και «μυρίζει» πολύ. Πρέπει να πω στο Μαξίμου, παραμονές Χριστουγέννων του ’20, να προσέχει ιδιαίτερα γιατί οι φύλακες παρακολουθούν τα πάντα. Και απορούν για τις «σακούλες» και τα «πακέτα» που παραλαμβάνονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Απορούν για το περιεχόμενο και για τις αποστολές που κάνουν ως «φρουροί» προστάτες, οι οποίοι μετατρέπονται υποχρεωτικά σε «μαύρα» ταχυδρομικά περιστέρια.

Παγκόσμιο ρεκόρ για την Ελλάδα: Στα 3.000 ευρώ εκτοξεύτηκε η τιμή ανά Mwh στο χρηματιστήριο

Στα 38 ευρώ το κόστος ανά Kwh σε μία εβδομάδα -Το πάρτι των κερδοσκόπων στην ενέργεια 
 
Η Σοφοκλέους του 1999 με τα αλλεπάλληλα limit Up ξαναζωντανεύει μετά από 21 χρόνια μέσα από το Χρηματιστήριο Ενέργειας αφού δίνει υπερ- κέρδη τους παραγωγούς ενέργειας ενώ οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό των αστοχιών του νομοθετικού πλαισίου το οποίο …φτιάχτηκε για να μοιράζει εκατομμύρια στους παραγωγούς. 
 
Οι αστοχίες είναι τόσες κραυγαλέεςστο σημείο που οι παραγωγοί έφτασαν να πωλούν την τιμή της Mwh προς 3000 ευρώ.
 
Η σχετική τιμή πώληση καταγράφηκε στις 30 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί και τιμές διατηρήθηκαν μέχρι τις 10 π.μ της ίδιας ημέρας, καθώς το Χρηματιστήριο Ενέργειας δέχεται τιμές όλο το 24ωρο αφού πρέπει να καλυφθεί η ζήτηση με την προσφορά.