MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Κώστας Γρίβας, Αυτά που γίνονται στο Ισραήλ μπορεί να οδηγήσουν σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά λάθος

Οι βασικοί δρώντες στην κρίση στο Ισραήλ όπως και οι μεγάλες δυνάμεις μπορεί να μην επιθυμούν κλιμάκωση της σύγκρουσης αλλά αυτά που γίνονται στο Ισραήλ μπορεί να οδηγήσουν σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά λάθος σημειώνει ο Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, Κύριος Κώστας Γρίβας φέρνοντας και το παράδειγμα του Α΄ Παγκοσμίου  Πολέμου σαν παράδειγμα.


Ο Κύριος Καθηγητής μεταξύ άλλων αναφέρει

Δυστυχώς το Ισραήλ φαίνεται ότι έχει εγκλωβιστεί σε μία λογική οριστικής λύσης του παλαιστινιακού ότι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα και ουσιαστικά επιδιώκει την, την εξάλειψη του παλαιστινιακού πληθυσμού από τη λωρίδα της γάζας. 
 

Ο υπουργός που εξαπάτησε 700.000 ψηφοφόρους

Κοροϊδία χωρίς τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θεώρησαν αληθινή την προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος
 
Τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν δημοσίως ακόμα μια φορά πως δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος. Ο πρωθυπουργός εξακολουθούσε να δίνει τις ίδιες υποσχέσεις, παρά τη βεβαιότητα ότι θα σχηματίσει άνετα αυτοδύναμη κυβέρνηση.
 
Στα μέσα Μαΐου, πριν από τις πρώτες εκλογές, ο μηχανισμός του Μαξίμου αξιοποίησε στο έπακρο την άστοχη και αυτοκαταστροφική δήλωση Κατρούγκαλου περί επαναφοράς της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνθηκε αφού οι ελεύθεροι επαγγελματίες θυμήθηκαν τη φοροκαταιγίδα επί Τσακαλώτου.