MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Το καθεστώς Ερντογάν παρέλυσε από τις αποκαλύψεις ενός αρχιμαφιόζου: Οι στρατηγικές επιπτώσεις

Του Melik Kaylan


Η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη ενός πολιτικού δράματος, που "κατατρώει” τη χώρα και την ηγεσία της. Μια ηγετική μορφή του τουρκικού υποκόσμου, ο Σεντάτ Πεκέρ, τερμάτισε τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύει στο YouTube μεγάλης διάρκειας βίντεο μέσω των οποίων κατηγορεί για εγκλήματα ηγετικές μορφές της τουρκικής κυβέρνησης και συμμάχους της.

Εγκλήματα που εκτείνονται από δωροδοκίες και δολοφονίες, βιασμούς και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ως την εκτόξευση απειλών κατά μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, τον έλεγχο μεγάλων εθνικών τραπεζών και τη διαφθορά της δικαιοσύνης, σε τέτοιο βαθμό που να μην υφίσταται ουσιαστικά κράτος δικαίου. Η "στρατολόγηση” της μαφίας για να κάνει τη βρώμικη δουλειά -που οι Τούρκοι αποκαλούν "βαθύ κράτος” (άλλωστε αυτοί εφηύραν τον όρο)- ήταν ένα φαινόμενο που άνθισε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και πριν, και το οποίο ο Ερντογάν, όταν πρωτοανήλθε στην εξουσία, υποσχέθηκε να εκριζώσει.

ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη αύξηση στην ανεργία τον Μάρτιο του 2021

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά


Η ΕΛΣΤΑΤ γνωστοποίησε ότι η ανεργία έφτασε στο 16,3% τον Μάρτιο του 2021 έναντι του διορθωμένου προς τα άνω 16,1% τον Μάρτιο του 2020.


Ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε 714.779 άτομα.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 3.679.530 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 217.335 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2020 (5,6%) και κατά 13.614 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021 (0,4%).

Τι συμβαίνει με τα εμβόλια; - Με εμβολιασμένο το 75% του πληθυσμού η Χιλή ανακοινώνει απόλυτο lockdown!

Περίπου το 75% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 58% με δύο δόσεις


Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση ότι η Χιλή μπαίνει σε νέο απόλυτο lockdown αν και έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.


Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής ανήγγειλαν χθες Πέμπτη νέο απόλυτο lockdown στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων, εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, παρά τ' ότι, σύμφωνα με το Reuters, έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού, ενώ και με τις δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί το 58%.

«Επιστρέφει στην καραντίνα»

«Από το Σάββατο (σ.σ. αύριο), ολόκληρη η μητροπολιτική περιοχή επιστρέφει στην καραντίνα», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Υγείας, η Πάουλα Ντάσα.

Το νέο γερμανικό κόλπο στην ΕΕ… Το Βερολίνο ζητά κατάργηση του Βέτο

Κάθε τόσο η Ουγγαρία εξοργίζει τις Βρυξέλλες με το βέτο που προβάλλει σε επίκαιρα θέματα εξωτερικής πολιτικής, από τη Μέση Ανατολή μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Οι αποφάσεις της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική προϋποθέτουν ομοφωνία. Αλλά για πόσο ακόμα; «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε όμηροι εκείνων που παραλύουν την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, προβάλλοντας βέτο», προειδοποιεί ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. «Το βέτο πρέπει να καταργηθεί, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα καταψηφιστούν και οι δικές μας θέσεις».


Η ΕΕ δεν διαθέτει δική της εξωτερική πολιτική, απλώς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα επιχειρούν να συντονίσουν τις εθνικές πολιτικές των 27 κρατών-μελών σε έναν κοινό παρονομαστή. Οι Συνθήκες προβλέπουν ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων. Υπάρχει βέβαια και η περίφημη «ρήτρα της πασαρέλας», που προβλέπει ότι κατ’ εξαίρεση, εφόσον κριθεί απαραίτητο, οι «27» συμφωνούν εκ των προτέρων ότι ένα συγκεκριμένο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής κρίνεται με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και η ενεργοποίηση της ρήτρας απαιτεί ομοφωνία.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους νόμους και επιμένει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς & «προνόμια»: Ιούνιο οι ανακοινώσεις

( John.k - Η κυβέρνηση θέλει να παραβιάσει μόνο : την «οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (1948) , την «Διακήρυξη του Ελσίνκι» (1964), την υπερσυνταγματικής ισχύος, Σύμβαση Οβιέδο (1997), το Σύνταγμα της Ελλάδας, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (με τους αντίστοιχους νόμους, ν. 2619/1998 (ΦΕΚ Α’ 132), O. 2071/1992, κλπ)….
γιατί όπως όλοι ήδη γνωρίζουμε….. έχει εντολές απευθείας από τον θεό……. )
 
Το «παραθυράκι» με τα τεστ

Επιμονή για «προνόμια» και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από το Μαξίμου, παρά νομικά και τα ηθικά ζητήματα.

Όπως σας έχουμε αναφέρει στο pronews.gr η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμά 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά, στην προσωρινή μορφή της απόφασης από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:


7.3.1. – να διασφαλίσουν πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

El Erian: Ο εφιάλτης της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2008 επιστρέφει

Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο εφιάλτης επιστρέφει, σημειώνει ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mohame El Erian

Για επιστροφή στην παγκόσμια οικονομική κατάθλιψη του 2008 προειδοποιεί με άρθρο του στο Project Syndicate ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mohamed El Erian. 

Όπως σημειώνει, μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες των προηγμένων οικονομιών δεσμεύθηκαν ότι δεν θα αφήσουν ποτέ ξανά το τραπεζικό σύστημα να κρατήσει ομήρους την πολιτική και την κοινωνία, πόσο μάλλον να απειλήσει την οικονομική και κοινωνική ευημερία. 

Στον Καιάδα οι μισθωτοί

Ο Χατζηδάκης γυρίζει τον κόσμο της εργασίας στον 19ο αιώνα με το έκτρωμά του Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει το οκτάωρο σε ελαστικό δεκάωρο, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία και επαναφέρει την ατομική διαπραγμάτευση σε βάρος της συλλογικής.


Οι αστειότητες Χατζηδάκη λαμβάνουν τέλος καθώς το ζήτημα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις εισήλθε στο δεύτερο στάδιο, αυτό της εισαγωγής του νομοσχεδίου προς ψήφιση.

Πλέον μπορούμε να πούμε ότι αφήνουμε πίσω τις τοποθετήσεις στα όρια του γελοίου ότι η κατάργηση του οκταώρου και το ελαστικό δεκάωρο ευνοούν τους εργαζόμενους διότι θα μπορούν να μαζεύουν ελιές ή την απάντηση «όχι, απλώς δεν θα παίρνουν λεφτά αλλά άδεια» στο δημοσιογραφικό ερώτημα αν μειώνεται το εισόδημα.