MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Η εκδίκηση της γεωγραφίας, οι χάρτες που αλλάζουν και η κυβέρνηση αδυνατεί να διαβάσει-Ν.Καραχάλιος

Ο Νίκος Καραχάλιος σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη. Ο επικεφαλής της κίνησης “Δημοκράτες”, μέλος της ΝΔ ,στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή σε όλες τις “καλές”, “κακές” ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο αλλά και με επιχειρήματα, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση των 5 κρίσεων που απειλούν τη χώρα. Πρώτα απ΄ όλα αναφέρεται στα εθνικά θέματα για τα οποία πιστεύει ότι μεθοδεύονται οδυνηρές υποχωρήσεις .


Αναφέρεται στην “εκδίκηση της γεωγραφίας” και “στους χάρτες της περιοχής που αλλάζουν και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μάθει να τους διαβάζει”.

Δ.Κούβελας: «Η Ελλάδα υποκαταγράφει τις παρενέργειες των εμβολίων - Από 1% έως 10%»!

Παγκοσμίως καταγράφεται το 10% των παρενεργειών, στην Ελλάδα... ίσως και το 1%


Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος καλείται σήμερα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας για διερεύνηση του αδικήματος που του αποδίδεται, αυτού της διασποράς ψευδών ειδήσεων, έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις καταγραφές των παρενεργειών των εμβολίων.

Όπως τόνισε πρέπει κάθε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου να καταγράφεται, υποστηρίζοντας πως παγκοσμίως τα περιστατικά υποκαταγράφονται, εκτιμώντας πως τελικά καταγράφεται το 10% των περιστατικών.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς σύμφωνα με τον Δ.Κούβελα, το ποσοστό αυτό είναι από 1% έως 10%!


Η παρακμή της Δημοκρατίας, η άνοδος του Επιστημονισμού και οι δήθεν κορωνοηλίθιοι

Εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε από την πανδημία, είναι το ότι η επιστήμη αποτελεί κάτι εξαιρετικά πολύτιμο, για να θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής – ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση ως «εργαλείο» δικτατορικής διακυβέρνησης και υποταγής των Πολιτών. Ούτε βέβαια μπορεί να χρησιμεύει ως βάση της κρατικής εξουσίας. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη φύση της, ως αμφιλεγόμενη και σκεπτόμενη ερευνητική διαδικασία – η οποία μπορεί να ενημερώνει τους πολιτικούς, όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, αλλά είναι εγκληματικό να τις καθορίζει. Η πολιτική δεν είναι να βρούμε τη «σωστή» απάντηση σε όλα τα ζητήματα, έτσι ώστε να αναθέσουμε τη λήψη αποφάσεων σε ειδικούς – αφού πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων, αξιών και προτιμήσεων. Όποιος το αρνείται, καταδικάζει στη σιωπή όλους όσους έχουν το δικαίωμα να έχουν λόγο – να συν καθορίζουν τον τρόπο, με τον οποίο διοικείται μία κοινωνία. Εάν δεν αναγνωρισθεί από όλους μας, ιδιαίτερα από τις κυρίαρχες ελίτ, η Επιστήμη και η Δημοκρατία θα συνεχίσουν να υποφέρουν – ενώ αργά ή γρήγορα θα χαθεί η εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και στη Δημοκρατία, με τελικό αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεσπάσουν αιματηρές κοινωνικές εξεγέρσεις που θα μας οδηγήσουν δεκαετίες πίσω.