MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Μετά το veto της Γερμανίας η Ελλάδα εξοφλεί 4,7 από 9,7 δισ στο ΔΝΤ – Από ελληνικούς τόκους 480 εκατ πληρώνονται Lagarde, Thomsen με 1 εκατ δολ.

Η μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ μπορεί να μην είναι ουσιωδώς εκμεταλλεύσιμη επικοινωνιακά από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον έστω και οριακά μειώνεται το χρέος.

Μετά το ηχηρό veto της Γερμανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που τάχθηκαν κατά της πλήρους εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ ύψους 9,7 δισεκ. ευρώ…ο σχεδιασμός αλλάζει και θα επιτραπεί η μερική αποπληρωμή των δανείων.

Η Ελλάδα σε σύνολο δανείων 9,7 δισεκ. ευρώ θα αποπληρώσει εφάπαξ τα 4,7 δισεκ. και θα απομείνουν 5 δισεκ. ευρώ.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Του Πέτρου Χασάπη 

Το 1% κάποιων Ελλήνων κατέχει περίπου το 60% του πλούτου της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα γνωστής εταιρίας. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί που αποτελούν την άρχουσα οικονομική ελίτ; Δεν είναι 100-200 άτομα, όπως ίσως θα νόμιζε κάποιος, αλλά είναι 100.000 Έλληνες!!! οι οποίοι προφανώς δεν υπολογίζουν καθόλου τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους (και πράγματι είναι) μέρος της διεθνούς οικονομικής ελίτ που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση.

Το 10% τώρα κάποιων Ελλήνων (εντός τους οποίου εμπεριέχεται και το ανωτέρω 1%), κατέχει περίπου το 90% του πλούτου της χώρας. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί; Είναι 1.000.000 Έλληνες. Όλοι αυτοί, μαζί με τις οικογένειές τους και τους παρατρεχάμενους, καθώς και τους βολεμένους από το σύστημα, ξεπερνούν εύκολα τα 1.500.000 - 2.000.000 Έλληνες.

Ο μύθος των ελλειμμάτων

Η εικόνα αφορά το μυαλό μας και όχι τη χώρα μας 

Από το 1999 έως το 2008 η Ελλάδα γνώρισε μία εξαγωγική έκρηξη, επιτυγχάνοντας ισχυρότατες εξαγωγικές επιδόσεις, οι οποίες δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο κράτος – ενώ στην πραγματικότητα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ήταν έως το 2008 περισσότερο πλεονασματικό από αυτό της Γερμανίας. 

«Τα 2018 ήταν χρονιά ρεκόρ για το ύψος του τουριστικού συναλλάγματος το οποίο ανήλθε στα 16,112 δις € έναντι 14,63 δις € το 2017 – σημειώνοντας άνοδο 10,33%. Η άνοδος του τουριστικού συναλλάγματος οφείλεται στην σημαντική αύξηση κατά 10,8% των τουριστικών αφίξεων, οι οποίες ξεπέρασαν τα 30 εκ. 

Τι υποστηρίζει η Ε.Ε. για την «Μεταρρύθμιση της Πνευματικής Ιδιοκτησίας» και τα άρθρα 11 και 13

Προσπαθώντας να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την «Πνευματική Ιδιοκτησία» στο διαδίκτυο, που θα τεθεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στις 26 Μαρτίου και έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκή κατακραυγή, αναδημοσιεύουμε τις απαντήσεις που έδωσε η Ε.Ε. τον Ιανουάριο του 2019, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις φορέων, δημιουργών, εταιρειών και πάνω από 5 εκατ. πολιτών

Η αρχική πηγή είναι η ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου εδώ και η μετάφραση δημοσιεύτηκε στο lawspot.gr

Economist: Οδεύει σε εκλογική εξαφάνιση ο Τσίπρας

Στην τελική ευθεία για την κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ένα ακόμα άρθρο, αυτή τη φορά του "Economist", έρχεται για να προδικάσει την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει προς την εκλογική ήττα του", είναι ο τίτλος του σχετικού σημερινού άρθρου. Ενός άρθρου που φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα όσο και του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας τις…μαύρες τρύπες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις προκλήσεις, που ανοίγονται (μετά τις εθνικές εκλογές) στον ορίζοντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ "ΕΧΘΡΟΣ"

Του Πέτρου Χασάπη

Ο ελληνικός λαός καταστρέφεται από την άρχουσα τάξη του. Δυστυχώς, αντί στη χώρα μας να διαμορφωθεί μια εθνική παραγωγική άρχουσα τάξη που θα δημιουργούσε οικονομική ανάπτυξη και θα εξέφραζε το λαό, από την αρχή που απελευθερώθηκε η χώρα, εμφανίστηκε στα αστικά κέντρα, μια μεταπρατική άρχουσα τάξη, οι διωγμένοι δηλαδή από τον Καποδίστρια κοτζαμπάσηδες της επαρχίας, η οποία έλεγξε εύκολα και κοινωνικοποίησε το λαό στα μέτρα της, υποτάσσοντάς τον στα συμφέροντά της.

Αυτή η άρχουσα πολιτικοοικονομική ολιγαρχική και ταυτόχρονα υπερσυγκεντρωτική ελίτ, ζει κρατικοδίαιτα και παρασιτικά, έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχό της τον κρατικό μηχανισμό και είναι απόλυτα υπεύθυνη για αυτό που είμαστε ως λαός και ως έθνος σήμερα.