MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Η νέα μορφή τυραννίας

Ο αντεπαναστατικός πόλεμος είναι τόσο δόλιος, όσο και αποτελεσματικός – ενώ συνδυάζει το στρατιωτικό τρόπο με τον πολιτικό για πρώτη φορά στην ιστορία και με μία μέθοδο που δεν υπήρχε σε προηγούμενα μοντέλα. Στην ουσία πρόκειται για μία νέα μορφή διακυβέρνησης, για μία νέα μορφή τυραννίας καλύτερα, όπου δεν γίνονται πια σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες – μέσω της λογικής ενός προσομοιωμένου αποτρεπτικού κινδύνου.


Γκρεμίζεται η Ηγεμονία των ΗΠΑ: H Σ. Αραβία τιμολογεί τον “μαύρο χρυσό” σε Γουάν – Πετρελαϊκή Συμμαχία με Κίνα-Ρωσία

Πλήγμα στο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα


Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Η Σαουδική Αραβία φαίνεται διατεθειμένη να σπάσει” την συμφωνία του 1974 με τις ΗΠΑ και να ξεκινήσει την μετάβαση από το πετροδολάρια σε ένα νέο νόμισμα, το κινεζικό γουάν.

Η πληροφορία η οποία μεταδίδεται από αρκετά αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και από την WSJ, προκαλεί “σεισμό” στο αμερικανικό κατεστημένο καθώς αποτελεί πλήγμα στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε τον αποθεματικό χαρακτήρα του δολαρίου τυπώνοντας όσα δολάρια χρειαζόταν για τη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών την τελευταία δεκαετία.