MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Καλό κουράγιο Έλληνες!

Με τις παρούσες κυβερνήσεις και με διαγγέλματα από την Ιθάκη, μόνο όταν ολοκληρωθεί η ληστεία η Ελλάδα θα επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης – χωρίς όμως καμία ωφέλεια για τους ιθαγενείς, οι οποίοι θα μετατραπούν σε σκλάβους χρέους των δανειστών τους στο διηνεκές.
«Με πρωθυπουργικό διάγγελμα θα κηρυχθεί σήμερα το τέλος των μνημονίων, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει και με την αντιπολίτευση να επισημαίνει ότι, το τυπικό τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει καθαρή έξοδο από τη στιγμή που υπάρχουν μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, αυστηρή εποπτεία και η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές. 

Βαρουφάκης στη Bild: Θα έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε

Την άποψη ότι το 2015 η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να σωθεί αλλά να χρεοκοπήσει εκφράζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, με αφορμή τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην ίδια μαύρη τρύπα και συνεχίζει να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα. Ενας από τους λόγους είναι οι απαιτήσεις των πιστωτών για περικοπές που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την κατανάλωση», υποστηρίζει ακόμη ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΛΙΤ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΩΝ

Η ευρωπαϊκή ελίτ, μέσω των διορισμένων στις Βρυξέλλες ανδρεικέλων της και η εγχώρια ελίτ, μέσω των μίσθαρνων της και των καθεστωτικών ΜΜΕ της συστήνουν

συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και μετά την σημερινή δήθεν έξοδο από τα μνημόνια. Όμως για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάνε;

Όταν όλοι αυτοί, που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό, εκχωρούν τα δίκαια της χώρας και "κλέβουν" την πατρίδα μας, μιλάνε για μεταρρυθμίσεις εννοούν αύξηση της φορολογίας, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, μείωση μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση απολύσεων κ.λ.π.