MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η σκληρή αλήθεια πίσω από την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης

stevepb / Pixabay
Zero Hedge, 27-9-21


Authored by By Cyril Widdershoven via OilPrice.com,

[Το κατωτέρω άρθρο Γερμανού ειδικού, σε συνδυασμό με τις βρετανικές πρώτες εικόνες της εκρηκτικής ενεργειακής κρίσης που επέρχεται στην Ευρώπη, προσφέρεται ως χρήσιμο αν και ίσως αθεράπευτα καθυστερημένο εγερτήριο μήνυμα, προς ετερόφωτους τοπικούς άρχοντες αποφασίζοντες τις τύχες αυτού του λαού, για το πόσο επικίνδυνο είναι (και για τους ίδιους τελικά) να ψιττακίζουν και πιθηκίζουν πιστά τις ανόητες πολιτικές και ιδεοληψίες ξένων προτύπων και καθοδηγητών, και (μεταξύ άλλων…)να κλείνουν τα λιγνιτωρυχεία της χώρας, να την καλύπτουν με ανεμομύλους και να ξεπουλούν την ΔΕΗ. Τα επίχειρα αυτής της νοοτροπίας και πολιτικής διαχείρισης, υπό μορφή λογαριασμών ρεύματος, κατάψυξης και λαϊκού… ενθουσιασμού, θα επιβεβαιώσουν την χρησιμότητα του άρθρου.]

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης συνεχίζεται, καθώς οι όγκοι αποθήκευσης φυσικού αερίου έχουν συρρικνωθεί σε χαμηλά 10 ετών. Ένας πιθανός σκληρός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές ενεργειακές ελλείψεις και πιθανές διακοπές λειτουργίας μεγάλων τμημάτων της οικονομίας.

Λογοκρισία μέσω τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα

Μία τουλάχιστον περίεργη τροποποίηση στον ποινικό κώδικα που “μυρίζει” επιχείρηση λογοκρισίας επιχειρεί η κυβέρνηση. Έχει να κάνει με το άρθρο 191 περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.


Σύμφωνα με την τροποποίηση: