MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Β. Λύκος : Η πολυεπίπεδη κρίση και η τραγική προβολή της στην Ευρώπη

Καίριες επισημάνσεις για την κατάσταση παράνοιας που βιώνει ο πλανήτης και τις πολυεπίπεδες κρίσεις με πυροδότη την Ενέργεια και την τραγική προβολή τους ειδικά στην Ευρώπη, έκανε σήμερα στον 98.4 ο δρ. Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Βασίλη Λύκος. Κατέθεσε άγνωστες πτυχές στρατηγικών όπως το Χρηματιστήριο Γης και που οδηγούν, ενώ επεσήμανε εμφατικά ότι οι λαοί σε απόγνωση αναζητούν λύσεις επιβίωσης και την ίδια ώρα η οργή τους οδηγεί και σε πολιτικές εξελίξεις των άκρων, όταν τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα του συστήματος, όχι απλά καταπιέζουν ή κάνουν δυσβάσταχτες επιλογές, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τις κοινωνίες και την εξαθλίωση τους. 
 

Ποιος διέλυσε για πάντα την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης τινάζοντας στον αέρα τους δύο αγωγούς φυσικού αερίου;

Μυστήριο περιβάλλει το μεγαλύτερο σαμποτάζ ενεργειακών υποδομών στην ιστορία της Ευρώπης
 
Μάλλον «κάτι ήθελε να πει χωρίς να έχει στοιχεία να το πει» η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άρχισε τις γνωστές αερολογίες της για την «ισχυρότερη δυνατή απάντηση αν αποδειχθεί ότι οι εκρήξεις στους δύο αγωγούς Nord Stream 1/2 ήταν  σκόπιμη κίνηση κατά της ευρωπαϊκής ενέργειας».
 
Την ώρα που οι Πολωνοί δίνουν συγχαρητήρια στις ΗΠΑ για την καταστροφή τους, την ώρα που έρχονται όλο και περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα για την εμπλοκή τους πέρα από τα αυθόρμητα «συγχατηρήρια» (δείτε παρακάτω) οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν ,μίλησε με τη Δανή πρωθυπουργό, Μέτε Φρεντέρικσεν, για τις πράξεις δολιοφθοράς στους αγωγούς και είπε ότι «Είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τώρα τα περιστατικά, να λάβουμε πλήρη σαφήνεια σχετικά με τα γεγονότα και τους λόγους».