MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Διεθνές «χαστούκι» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

( John.k - Αυτό είναι το Μητσοτακιστάν... η Μπογκοτά του ευρωπαϊκού Νότου .... το όραμα που έχει ένας τυραννικός κυβερνήτης για την χώρα της Ελλάδας  με την συμμορία του .... που "λαδώνει" τα κανάλια να λένε ότι όλα είναι ωραία επι της διακυβέρνησης του .... )


Σε συμπεράσματα για τα οποία δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, κατέληξαν οι έξι διεθνείς οργανώσεις στην έκθεσή τους με τον εύγλωττο τίτλο «Ελέγχοντας το μήνυμα: Οι προκλήσεις της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα».

Στην πολυσέλιδη αναφορά που συνέταξαν μετά την ερευνητική αποστολή τους, από 1 έως 15 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία συναντήθηκαν με δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και θεσμικούς παράγοντες, καταπιάνονται με τη δολοφονία Καραϊβάζ, την προσπάθεια ελέγχου των ειδήσεων, τις απειλές σε ρεπόρτερ που καλύπτουν προσφυγικό και διαδηλώσεις, αλλά και τις συστηματικές νομικές απειλές κατά δημοσιογράφων.

Ι. Μάζης :Να καταθέσει πρόταση για ένταξη στο ΝΑΤΟ η Κύπρος, για να πέσουν οι «μάσκες»

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας , Ιωάννης Μάζης , παράθεσε σήμερα το τι σημαίνει να αναγνωρίζεται η Τουρκία από Ρωσία – Ουκρανία και Δύση ως «αξιόπιστος» συνομιλητής «εγγυητής» συνομιλιών αποκλιμάκωσης . Όπως είπε, όταν αυτές ευοδωθούν και με κάποιο τρόπο περιλαμβάνουν αποσπάσεις εδαφών της Ουκρανίας, έχει αντιληφθεί κανένας στην Ελλάδα, που της δίνουμε και άλλοθι ήρεμης περιόδου και απευθείας συνομιλιών, ότι το ίδιο θα προβάλει ως «κεκτημένο» στη διεθνή κοινότητα και για την Κύπρο; 
 
Όπως είπε εμφατικά, η πρόταση του για να πέσουν και οι «μάσκες» κάποιων χωρών και παραγόντων εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, είναι η Κύπρος στα πλαίσια της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ , που όλοι προβάλλουν ως δόγμα έναντι της παραβατικής Ρωσίας, να καταθέσει τώρα επίσημο αίτημα ένταξης της στο ΝΑΤΟ και τότε θα δούμε τι έχουν να πουν όσοι μιλούν και πράττουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. 
 

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: 2η από το Τέλος η Ελλάδα στο Μέσο Κατακεφαλήν Εισόδημα στην Ευρώπη των 27

Τα Γεγονότα είναι Πεισματάρικα κ. Μητσοτάκη – Δεύτερη από το Τέλος η Ελλάδα στο Μέσο Κατακεφαλήν Εισόδημα στην Ευρώπη των 27

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ*

Οικονομολόγος-ΕΚΠΑ


Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι. Στο σχήμα δεξιά βλέπουμε το πραγματικό κατακεφαλήν εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 ανά χώρα (όλα τα στοιχεία που παρατίθενται προέρχονται από τη eurostat).

Οι δυτικές ελίτ εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να μειώσουν το βιοτικό επίπεδο

ΑΡ Photo / Μichael Ρrοbst
Φαίνεται να είναι μια συνέχεια της τάσης όπου πρέπει να θυσιαστείς για το ευρύτερο παγκόσμιο καλό ή να εξοστρακιστείς από την αστυνομία της σκέψης


Είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από τον συνεχή τόνο της ανάγκης να θυσιαστoύμε για το ευρύτερο παγκόσμιο καλό ή αλλιώς να θεωρηθούμε εγωιστές. Και τώρα, κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ακόμη χειρότερα από την αστυνομία της σκέψης, αν δεν συμφωνείτε με αυτή τη νέα προοπτική: Αυτή του δημιουργού - Πούτιν.

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία, οι δυτικές ελίτ υποστηρίζουν ότι πρέπει όλοι συλλογικά και παράλογα να δεχτούμε τη μείωση του βασικού βιοτικού μας επιπέδου προκειμένου να αντεπιτεθούμε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνει είναι να τους επιτρέπει να συνεχίσουν να επωφελούνται από τις ολοένα και πιο χαμηλές προσδοκίες μας, ενώ το μόνο που λαμβάνουμε σε αντάλλαγμα είναι η ικανοποίηση των δικών μας σημάτων αρετής.

Άρθρο-κόλαφος από την Μ.Ζαχάροβα: Αυτό είναι το «διαβολικό σχέδιο» των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Όλες οι αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις για τα βιολογικά όπλα των ΗΠΑ στην Ουκρανία - Τι γράφει για τον Covid-19


Ένα άρθρο-κόλαφος έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία χρησιμοποίησε ανοιχτές πηγές και έγγραφα που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και έφτιαξε μια χρονολογική λίστα των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.


Η Μ.Ζαχάροβα χαρακτήρισε τη στρατιωτική-βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ουκρανία «σχέδιο του διαβόλου» και τονίζει ότι οι πηγές που χρησιμοποιεί δίνουν μια πρόχειρη ιδέα για τον βαθμό ανάμειξης των αμερικανικών πολιτικών ελίτ στη στρατιωτική-βιολογική δραστηριότητα στην Ουκρανία.

Υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε αυτό το πραγματικά «διαβολικό σχέδιο» που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, πρόσθεσε η Ζαχάροβα

Το άρθρο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών φέρει τον τίτλο: «BioBiden».