MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Oι ξένοι εγκαταλείπουν τους Τούρκους – Ξεμένει από τεχνογνωσία ο «Πορθητής» – Νέο «πακέτο» κυρώσεων εξετάζουν οι ΗΠΑ

Μπορεί η Άγκυρα να «γαυγίζει» πολύ, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη φερόμενη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πολλά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Τούρκοι ξεμένουν από τεχνογνωσία καθώς σταδιακά αποχωρούν οι ξένοι συνεργάτες τους λόγω των ενταλμάτων σύλληψης και της πιθανής επιβολής κυρώσεων.

Πέραν αυτού, οι εταιρείες που συνεχίζουν την ενεργειακή συνεργασία με την Τουρκία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και νομικά προβλήματα, με έρευνες σε βάρος τους για διαφθορά, παράνομα συμβόλαια κλπ, ενώ μία από αυτές είναι στα πρόθυρα πτώχευσης.

Κόλαφος η απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων: Η ΕΕ να λάβει τώρα μέτρα κατά της Τουρκίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απ΄ ό,τι φαίνεται περνά στην επόμενη φάση και δεν μένει μόνο στις προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Κείμενο των Συμπερασμάτων του σημερινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που δόθηκε στη δημοσιότητα: «το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για λήψη των κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας».

Η Τουρκία μας δουλεύει ψιλό γαζί με τις γεωτρήσεις!

Όταν σε παίρνουν χαμπάρι ότι “τσιμπάς” είναι λογικό να συνεχίζουν την ίδια τακτική οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν είναι και ό,τι πιο αξιόπιστο και… μπεσαλίδικο υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη. Μάλλον γι’ αυτό καίγονται για τους S-400, διότι αν γίνουν “ρόμπες” στα μάτια του Βλαδίμηρου, “μαύρος όφις” που τους έφαγε. Ίσως διαβάζουν πολύ… Βαρουφάκη και γι’ αυτό πάνε από μπλόφα σε μπλόφα, ευελπιστώντας να πετύχουν τον στόχο, τον αντικειμενικό σκοπό που έχουν καθορίσει. Το ότι μας έχουν ταράξει στο “μούσι”, αυτό είναι αλλουνού ιμάμη Κοράνι…

Τι μας έχει πει λοιπόν τις τελευταίες μέρες ο φοβερός και τρομερός Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ; Ότι η γεώτρηση του Πορθητή (Fatih) βρίσκεται στα 3.000 μέτρα, προσθέτοντας ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει την εργασία του στο Finiki 1. Μας ανακοίνωσε επίσης, ότι το δεύτερο γεωτρύπανο που έχει αγοράσει η Τουρκίας, το Γιαβούζ (Yavuz), ξεκινά αύριο Πέμπτη για το σημείο γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα ξεκινήσει να δουλεύει στις αρχές Ιουλίου.

Ο «λαϊκισμός» και ο έλεγχος του όχλου

Οι ελίτ «αγοράζουν» τις εκλογές, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό – ενώ οι μάζες έχουν την ψευδαίσθηση πως επιλέγουν οι ίδιες τις κυβερνήσεις τους, παραπλανημένες από τις σκηνοθετημένες τηλεοπτικές ή άλλες ψεύτικες συγκρούσεις των πολιτικών. Δυστυχώς δεν κατανοούν ότι, οι πράξεις των κομμάτων εξουσίας, από τις οποίες οφείλει να τα κρίνει κανείς και όχι από τα λόγια τους, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους – όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας, όπου οι δύο μεγάλες παρατάξεις υποστηρίζουν τα μνημόνια, διαφωνώντας μόνο ως προς τις λεπτομέρειες της εφαρμογής τους, με κριτήριο την εκάστοτε κομματική τους πελατεία.