MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Κραχ στα Ταμεία, στα 540 εκατ. ευρώ τα νέα χρέη από απλήρωτες εισφορές.

Προμήνυμα για επερχόμενο κραχ στα Ταμεία αποτελούν τα χρέη από απλήρωτες εισφορές που έφτασαν στα 540 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο του 2016, ανεβάζοντας το σύνολο των επίσημα καταγεγραμμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 5.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα 17,4 δις. ευρώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ για το 2016. 

Στο γ’ τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν 16,9 δις. ευρώ και είχαν παρουσιάσει αύξηση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ από τα 16,6 δις. ευρώ που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο.

Βενεζουέλα, κλιμακώνεται το χάος

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αύξησε τον ελάχιστο μισθό των εργαζομένων κατά 50% – κάτι που δεν προκαλεί βέβαια μεγάλη εντύπωση, αφού είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα έτος. Στόχος του η εξισορρόπηση των αμοιβών με τον πληθωρισμό που καλπάζει, ο οποίος οδήγησε τις τιμές των βασικών προϊόντων διαβίωσης σε αστρονομικά επίπεδα. 

Η αύξηση τοποθετήθηκε στα 40.000 Μπολίβαρ μηνιαία, τα οποία στη μαύρη αγορά αντιστοιχούν με μόλις 12 $ – εκεί δηλαδή που τα ανταλλάσσουν οι Πολίτες, αφού δεν έχουν πρόσβαση στην επίσημη αγορά. Συνολικά πάντως οι ελάχιστοι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 322% μέσα σε δώδεκα μήνες, χωρίς όμως να πλησιάζουν τον πληθωρισμό – ο οποίος είναι υπερδιπλάσιος.

Περίεργα πράγματα - Γ.Ντάιζενμπλουμ: «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και θα έχει μεγάλη ανάπτυξη»

(Σ.Σ. : Έκανε την δήλωση , και μετά ήπιε το γάλα του , φόρεσε τις παντόφλες του και πήγε για ύπνό, και είδε ένα πολύ όμορφο όνειρο για τον ιππότη που ήρθε με το άσπρο άλογο να τον σώσει , αυτόν και τον Βασιλιά στην καρέκλα ..... ) 

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ

Για δεύτερη φορά σε 20 ημέρες ο επικεφαλής του Eurogroup Γ.Ντάιζεμπλουμ αναλύεται σε ύμνους γιατην Ελλάδα και την στροφή της σε δυναμική ανάπτυξη μέσα στο 2017!

Όλα αυτά ενώ στην εσωτερική αγορά όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο και υπάρχει έντονη φημολογία ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει η συζήτηση για την προετοιμασία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Πόσο μακράν κείται η Κύπρος;

Μετά από μια «συγκρατημένα επιτυχή» συνδιάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, όπως μας διαβεβαίωσε η ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου, το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε στα «τεχνικά κλιμάκια». Θα μου πείτε, τι μας ενδιαφέρει εμάς;

Η Κύπρος κείται μακράν, έλεγε ο «εθνάρχης» Καραμανλής την εποχή που ο τουρκικός Αττίλας αλώνιζε στην Κύπρο με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, αλλά και της δικής του κυβέρνησης.