MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Η Τριλογία του Πολέμου (Μέρος Α’ & Β’)

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορνικάντης


Συνηθίζεται κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός και κάθε μεγάλη πολιτική αλλαγή να επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Από τις ταινίες του Hollywood (Matrix, Hunger Games, Diversity) μέχρι τις τρεις φορές που κάνουμε τον σταυρό μας και από τους τρεις κατακλυσμούς της Ελληνικής Μυθολογίας (Ωγύγου, Δαρδάνου, Δευκαλιώνος) μέχρι την τρισυπόστατη φύση του ανθρώπου (ψυχή, σώμα, πνεύμα). Ο αριθμός 3 είναι πολύ σημαντικός στην αριθμοσοφία, πολύ συμβολικός στον κόσμο μας και πολύ υπαρκτός στην παγκόσμια ιστορία μας. (1) Δεν εμφανίζεται ποτέ στον κόσμο με αποτρεπτικό ή ανατρεπτικό ρόλο αλλά πάντα με συμπληρωματικό.

Στον παρών άρθρο, δεν θα αναφερθούμε στην συμβολική του παρουσία και την αξία του στον κόσμο μας αλλά πως πρόκειται να δούμε το τρίτο μέρος της σειράς του Παγκοσμίου Πολέμου ως μια συνεπής, αναπόφευκτη και συμπληρωματική εκδοχή του ως φυσικό επακόλουθο των δύο πρώτων παγκοσμίου πολέμου μέσα στην παλαίστρα των γεωπολιτικών δογμάτων και αντικρουόμενων συμφερόντων, πολιτικών ιδεολογιών και πολιτειακών σχημάτων, εθνικών ταυτοτήτων και λαϊκών συλλογικοτήτων.

Η γερμανική υποκρισία

Το να κατηγορεί η Γερμανία τον Ούγγρο πρόεδρο, όταν την ίδια στιγμή συνεργάζεται στενά με τον Τούρκο δικτάτορα που έχει καταλύσει κάθε δημοκρατικό θεσμό στη χώρα του, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις παρά την επιθετικότητα του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, σε δύο μέλη της ΕΕ, είναι κάτι περισσότερο από υποκριτικό – τεκμηριώνοντας πως η χώρα που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, ενώ αιματοκύλισε την Ευρώπη δύο φορές, δεν έχει διδαχθεί απολύτως τίποτα από τα εγκλήματα της. Στην Ελλάδα τώρα φαίνεται πως η ανοησία δεν έχει όρια – αφού φιλοξενούνται άρθρα στενών συνεργατών του G. Soros, όπως του Βούλγαρου J. Krastev που διευθύνει το δήθεν «Κέντρο φιλελεύθερων στρατηγικών». Εν προκειμένω, κατηγορούνται ως λαϊκιστικές οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, με τον ισχυρισμό πως έχουν δυσανεξία στους θεσμούς και στις λειτουργίες της Δημοκρατίας – ενώ η γερμανική πλέον ΕΕ, έχει ως καρδιά της το Κράτος Δικαίου!