MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

«Νέο» χαστούκι στον Μητσοτάκη – Καταρρέει η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα: Υποκλοπές, απειλές και βία

Αναφορά στις παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων και στις ποινικές διώξεις εκείνων που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Novartis - Η έρευνα του MFRR

Μια νέα έρευνα για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η νέα έκθεση του Media Freedom Rapid Response, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κομισιόν, παρουσιάζει θλιβερά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ταγιπιστάν: Όποιος πονάει γαϊδουρινά φωνάζει

Του Λεωνίδα Κουμάκη*
 
Οι «συνέταιροι» του τουρκικού κράτους-μαφία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελή, φωνάζουν καθημερινά γιατί πονάνε. Πονάνε πάρα πολύ. Η κλεψύδρα για τις επερχόμενες «εκλογές» στην Τουρκία έχει γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα. Οι συνέταιροι όμως της τουρκικής εξουσίας δέχονται απανωτά πλήγματα από πολλές και διαφορετικές πλευρές, πνίγονται μέσα στα εκρηκτικά αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν και ψάχνουν «διεξόδους» που οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Το ευρύτερο τοπίο τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εξωτερικά μέτωπα της Τουρκίας, συσσωρεύει σε σταθερή βάση μαύρα σύννεφα προμηνύοντας άγρια καταιγίδα. Τα σύννεφα πολλαπλασιάζονται στον ορίζοντα, οι ποικιλόμορφες πιέσεις αυξάνονται κατακόρυφα, ο εκνευρισμός του παλατιού και σύσσωμης της «αυλής» ξεπερνάει πλέον τα όρια τους.